Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er referert skulderpine?

Hva er referert skulderpine?

Henviste skuldersmerter har sin kilde andre steder i kroppen.

Henviste skuldersmerter er smerter eller smerter som oppleves i skulderen, men kommer faktisk fra en skade eller et problem andre steder i kroppen. Halsen, bryst, og skulderområder har mye sammenkobling når det gjelder vanlige nerver, som er grunnen til at smerter kan oppstå på et sted der det ikke er sykdom eller skade. En av hovedindikasjonene på at en skulderpine kan henvises er hvis smerten ikke endres når pasienten beveger skulderen, væpne, eller nakke. En annen viktig ledetråd som kan tyde på refererte skuldersmerter er hvis den er ledsaget av symptomer i en annen del av kroppen, som brystet, magen, eller ryggraden.


Ryggrad degenerasjon er den vanligste årsaken til refererte skuldersmerter.

Den vanligste årsaken til henviste skuldersmerter er degenerasjon av livmorhalsen. Begrepet for denne sykdommen er cervikal spondylose, og det er relativt vanlig hos personer over 50 år, selv om bare rundt 20% av de som lider opplever smertefulle symptomer. Kroniske smerter kan oppstå, sammen med skulderproblemer og nakkeproblemer.


Torakale ryggradsproblemer kan også føre til smerter i skulderen. Når smerter henvises fra ryggraden til skulderen, det er vanligvis fordi en nerve blir komprimert. Spinalproblemer som resulterer i skuldersmerter kan ledsages av en prikking eller nummen følelse i fingrene, muskelsvakhet, og nedsatt koordinasjon i hender og armer.


Et hjerteinfarkt kan være en kilde til referert smerte.

Noen andre viktige typer helseproblemer som kan føre til refererte skuldersmerter inkluderer lungesykdommer, hjerteproblemer, og magesykdommer. Lungesykdommer som er kjent for å forårsake smerter i skulderen inkluderer lungebetennelse, kreft i lungene, og generell betennelse i lungeområdet. I disse tilfellene, skuldersmerter oppstår oftest på samme side av kroppen som det opprinnelige lungeproblemet.


Abdominale tilstander kan føre til henviste skuldersmerter.

Hjerteproblemer som kan forårsake refererte skuldersmerter inkluderer hjerteinfarkt, hjerteinfarkt, og perikarditt, som er en betennelse i membranen rundt hjertet. Ved hjerteproblemer, skuldersmerter kan ledsages av pulserende smerter nedover armen, og oppleves vanligvis på venstre side av kroppen. Nakken kan også være smertefull.


Abdominale tilstander som kan føre til refererte skuldersmerter inkluderer pankreatitt og gallestein. Gallestein kan føre til smerter i høyre skulder. Skulderpine har også vært kjent for å forekomme som en bivirkning av en invasiv medisinsk prosedyre som laparoskopi, eller visse gynekologiske prosedyrer.