Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er de vanligste årsakene til kinnbeinsmerter?

Hva er de vanligste årsakene til kinnbeinsmerter?

Kinnbeinsmerter kan være en veldig ubehagelig opplevelse.

Kinnbenet er et stort bein i den øvre delen av ansiktet. Det er mange årsaker til kinnbeinsmerter. Noen av de vanlige årsakene inkluderer trigeminusnevralgi, skader som resulterer i brudd eller brudd, og temporomandibulær lidelse (TMD). Smerter i kinnbenet kan være ødeleggende hvis det ikke behandles. En person som opplever kinnbeinsmerter som ikke vil forsvinne, bør besøke lege.


Kinnbenet er en viktig del av skallenes anatomi.

En årsak til kinnbeinsmerter er trigeminusnevralgi, en alvorlig nerve smerte lidelse. Denne tilstanden forårsaker skarpe, knivlignende smerte for å skyte gjennom en persons kinnbein. Noen mennesker med denne tilstanden har tilfeldige smerteangrep, mens andre lever i daglig smerte. Det er ingen kur mot trigeminusnevralgi, men symptomene kan håndteres ved hjelp av injeksjoner, muskelavslappende og, i de alvorligste tilfellene, kirurgi.


Påføring av is på kjeven er et enkelt hjemmemedisin for TMD.

Det er ingen kjent årsak til trigeminusnevralgi. Tilstandens mystiske natur betyr at det kan ta pasienter lang tid å få diagnosen kinnbeinsmerter hvis trigeminusnevralgi er årsaken. Alle kan utvikle trigeminusnevralgi, men den mest utsatte gruppen for denne tilstanden inkluderer kvinner over 50 år.


Skader fra ulykker eller fysiske forandringer kan også forårsake kinnbeinsmerter. Et hardt slag i ansiktet kan lett knekke eller knekke kinnbeinet. Noen ganger er det nødvendig med kirurgi for å helbrede en kinnbeinskade. Hvis en person unngår nødvendig kinnbeinoperasjon, da kan det føre til problemer med ansiktsfall og riktig beskyttelse av øyebollet, blant andre. Kirurgi for kinnbeinskader utføres under narkose og krever ofte sykehusopphold over natten.


Å bruke en munnbeskytter kan gi litt lettelse fra TMJ om natten.

Det er viktig for en person å oppsøke lege hvis det oppstår alvorlige traumer i ansiktet. Is kan legges på et skadet kinnbein mens en person venter på å bli sett av en lege. Noen ansiktsbrudd vil helbrede pent etter rutinemessig operasjon og forårsake en person ingen ytterligere problemer. Det er noen sjeldne tilfeller, derimot, der en pasient kan ha midlertidige postoperative nervesmerter eller permanente arr.


Kinnbeinsmerter kan være et resultat av hodeskader.

TMD er en lidelse i kjeven, men på grunn av måten ansiktsbein og nerver forbinder seg på, denne tilstanden kan også forårsake referert smerte i kinnbenet. Sliping av tenner, leddgikt og alvorlig stress kan alle utløse låsekjeve og andre smertefulle TMD -symptomer. Noen pasienter opplever bare kjevesmerter fra TMD, men andre lider også av kinnbeinsmerter, hodepine og øreverk på grunn av denne lidelsen. Tilgjengelige behandlinger inkluderer muskelavslappende midler, munnvakter, biofeedback terapi, bruk av ispakker og kirurgi.