Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er de vanligste årsakene til Sour Spytt?

Hva er de vanligste årsakene til Sour Spytt?

Sour spytt kan være et resultat av en rekke vanlige problemer, noen av dem ganske kortvarig og andre mer langsiktig. Spise visse matvarer, tar noen typer medisiner, og vitaminmangel kan alle føre til sur, smaker vondt spytt. Tannkjøttsykdom, infiserte tenner, og andre tannproblemer kan være å klandre. Mange ganger en opphoping av anaerobe bakterier på baksiden av tungen er den skyldige, en situasjon som kan bli forverret av post-nasal drypp, kronisk tørr munn, eller rett og slett en nedgang i spyttproduksjon under søvn. Personer med halsbrann kan også merke en sur smak på grunn av syre og ufordøyd mat kommer tilbake opp til munnen.

I mange tilfeller er surt spytt en kort problem som løser seg selv når årsaken er ikke lenger til stede. Spise visse matvarer som er sur eller har en sterk smak kan forlate en sur smak for en kort tid. Det kan være en bivirkning av visse medisiner, men skal løse når narkotika er avviklet. Mangler av visse vitaminer som B12 kan føre til sure spytt, men dette kan rettes opp ved å legge til et supplement til ens kosthold.

Tannproblemer er en annen hyppig årsak til sur spytt. Personer med tannkjøttsykdom, hvor tannkjøttet blir hovent, betent og infisert, kan legge merke til deres spytt er surt og ubehagelig. En smittet, abscessed tann kan også opprette en sur smak på grunn av det overskytende bakterier i munnen.
Ad

For de fleste er en økning i bakterier i munnen er bak deres surt spytt. Dette skjer ofte rett og slett fordi mindre spytt er produsert under søvn å bryte det ned, noe som fører til en sur smak og dårlig ånde om morgenen. Personer med bihulebetennelse kan være mer utsatt for surt spytt siden slimete på baksiden av tungen gir ekstra protein for bakterier å vokse i De med kronisk tørr munn kan også ha problemer med overskytende bakterier i munnen.; tilstanden kan også forstyrre funksjonen av ens smak knopper, noe som kan forverre inntrykket av en sur smak.

Halsbrann kan også være bak et tilfelle av surt spytt. Tilstanden fører til en refluks av magesyre og noen ganger ufordøyd mat partikler i halsen og munnen, hvor de kan blandes med spytt og slå den sur og noen ganger bitter. Dette kan være en en-gang eller sporadisk problem, eller det kan være pågående for de med en kronisk tilfelle.