Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er de vanligste årsakene til Flaky Hands?

Hva er de vanligste årsakene til Flaky Hands?

Vanlige årsaker til flassende hender inkluderer tørrhet, psoriasis og allergier. Selv om flassende hud på hendene kan være en plage, kan en rekke svært effektive løsninger gjenopprette fuktighet og smidighet. Når fuktigheten er tapt, kan huden skrelle, crack, og flake. Tørre hender som er utsatt for peeling kan behandles svært effektivt for å redusere forekomsten av flassende hender.

Psoriasis er en autoimmun medisinsk tilstand som kan føre til tørr, kløende plakk dannes på ulike deler av kroppen. Symptomer på psoriasis kan være mild eller svært alvorlig, og psoriasislesjoner på hendene kan føre flassende hender samt tørr hud. Behandling for psoriasis kan inkludere anti-inflammatoriske tabletter, kortikosteroider og nye medisiner kalt biologiske.

Vanligvis flassende hender svarer godt til metoder for å re-hydrering. Disse metodene inkluderer å drikke rikelig med vann, noe som begrenser bad eller dusj tid, unngå bruk av varmt vann, og begrense bruken av sterke såper. I tillegg bruker kremer og badeolje kan forbedre utseendet på flasser hender og kan selv fremme helbredelse. Gjenopprette fuktighet til tørr luft med en luftfukter kan også bidra til å erstatte fuktighet i huden, inkludert hendene.
Ad

For ytterligere å redusere forekomsten av flassende hender, de skal aldri gnis tørr. Forsiktig klapper hendene vil redusere traumer til hendene og redusere hud flass. Når du bruker en fuktighetsgivende agent, bør produktet påføres mens huden fortsatt er fuktig. Å gjøre dette gjør at produktet blir bedre absorbert inn i huden, og det kan også gjenopprette hudens smidighet. For folk som er følsomme for dufter og tilsetningsstoffer, allergivennlige produkter er tilgjengelig på de fleste butikker.

Noen ganger, flassende hud på hendene kan produsere betydelig kløe, ytterligere forverre problemet. Ta en over-the-counter antihistamin kan bidra til å redusere kløe på hender, selv om en av bivirkningene av et antihistamin kan være body-wide kløe. Før du vurderer et antihistamin å behandle kløende hender, bør pasienten diskutere fordeler og ulemper med legen sin. Antihistaminer er spesielt effektive når kløe og tørre hender er allergirelaterte.

Moisturizing hendene er en av de beste tiltakene for å bekjempe flassende hender. De fleste stoff butikker tilby effektive kremer som kan dramatisk lindre symptomer og selv hindre tilstanden fra tilbakevendende. I alvorlige tilfeller kan legen henvise pasienten med ekstremt tørr, flassende hud til en hudlege for å utelukke visse medisinske eller hudsykdommer.