Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er de vanligste årsakene til brystmerke?

Hva er de vanligste årsakene til brystmerke?

En dårlig tilpasset bh kan forårsake blåmerker på brystet.

Utseendet til et brystskader kan ofte forårsake alarm hos mange kvinner. Det ser vanligvis ut som en misfarging av huden, som kan være blå, grønn, eller lilla, i det ene eller begge brystene. En av de mest fryktede årsakene til brystmerker er inflammatorisk brystkreft. Andre vanlige årsaker til brystskader inkluderer skade eller traumer i brystet, koagulopati lidelser, og blodfortynnende medisiner. Bruk av dårlig tilpassede BH-er kan også resultere i dannelse av brystskader.


En av de mest fryktede årsakene til brystmerker er inflammatorisk brystkreft.

En type brystkreft som kan forårsake brystskader er inflammatorisk brystkreft. Det oppstår vanligvis når kreftceller forårsaker blokkering i brystets lymfeknuter. Denne typen kreft forekommer svært sjelden. Symptomer inkluderer forstørrelse av det berørte brystet, hud misfarging som spenner fra rød til lilla, utseende av fordypninger i huden, og ømhet eller smerte. Brystet kan også føles varmt å ta på, og brystvorten kan være flat.


Skader eller traumer er vanlige årsaker til brystskader.

Traumer eller skader på brystet kan også føre til dannelse av et brystmerke. Det kan skyldes sløv traumer i området, ulykker, eller falle. Disse skadene i brystområdet kan også føre til brudd i ribben, som må vurderes av lege. Avhengig av alvorlighetsgraden av traumet, brystet blåmerke kan variere i størrelse. Berørte pasienter kan observere misfarging av huden og ømhet eller smerter i det berørte brystområdet.


Kvinner som har på seg dårlig tilpasset BH kan ofte observere misfarging i huden på begge brystene etter å ha tatt av BH-ene. Dette kan noen ganger skremme dem. Denne typen blåmerker, derimot, kan forsvinne hvis bruk av slik BH avbrytes.

Blodfortynnende medisiner kan forårsake brystskader.

Antikoagulant medisiner er legemidler som brukes for å forhindre dannelse av blodpropper i kroppen. De kalles også blodfortynnere. Bruk av disse stoffene kan ofte resultere i blødning, det er derfor de fleste pasientene som tar dem, blir overvåket regelmessig. Blødning under huden kan forekomme, ikke bare over brystområdet, men også i andre deler av kroppen.


Brystkreft kan forårsake blåmerker, signaliserer videre undersøkelse av problemet.

Pasienter som lider av koagulopati, også kjent som blødningsforstyrrelser, utvikler ofte overdreven blåmerker i forskjellige deler av kroppen. Årsakene inkluderer arvelighet, leversykdom, mangel på vitamin K, og bruk av antikoagulant medisiner. Kvinner som finner brystskader ved egenkontroll, oppfordres ofte til å oppsøke gynekologer eller familieleger for evaluering.