Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er de vanligste årsakene til beinutslett?

Hva er de vanligste årsakene til beinutslett?

Eksem er en vanlig årsak til beinutslett.

Benutslett kan ha en rekke årsaker, hvorav de fleste ikke utgjør noen vesentlig helserisiko. Blant de vanligste årsakene til utslett som påvirker bena er hudforhold som eksem eller psoriasis. Bakterielle eller soppinfeksjoner kan også bidra til utvikling av beinutslett. Mer alvorlige årsaker inkluderer diabeteskomplikasjoner, allergiske reaksjoner, eller perifer arteriesykdom. Eventuelle spesifikke spørsmål eller bekymringer om beinutslett bør diskuteres med lege eller annen lege.


Noen ganger forårsaker bakterielle infeksjoner beinutslett.

Eksem er en vanlig hudsykdom som forårsaker flekker av tørr, skjellete hud å utvikle. Disse lesjonene kan klø, sprekk, eller oser, men vanligvis ikke forårsaker skade på pasientens generelle helse. Benutslett forårsaket av eksem behandles vanligvis med aktuelle medisiner og fuktighetskremer som ikke inneholder alkohol.


Psoriasis er en lidelse i huden som kan føre til tykke hudflekker som kan klø eller brenne. Smerten forbundet med denne tilstanden varierer fra mild til invalidiserende. Leddgikt er ofte tilstede hos de med denne typen hudlidelser. Reseptbelagte medisiner og fototerapi brukes ofte til å behandle psoriasis.


Et aktuelt antibiotikum kan brukes til å behandle beinutslett.

Bakterielle infeksjoner, spesielt de forårsaket av stafylokokker, noen ganger forårsake beinutslett. En kombinasjon av orale og aktuelle antibiotika kan brukes til å behandle denne infeksjonen. Noen stammer av stafylokokker er resistente mot mange antibiotika, så en kultur kan utføres for å sikre at de riktige medisinene er foreskrevet. Det er viktig å oppsøke lege når som helst det er mistanke om infeksjon, fordi hvis den ikke behandles, alvorlige og potensielt dødelige komplikasjoner kan utvikle seg.


Soppinfeksjoner som ringorm er blant de vanligste årsakene til beinutslett.

Soppinfeksjoner som ringorm er blant de vanligste årsakene til beinutslett. Utslettet forbundet med ringorm starter ofte som en liten rød lesjon som vokser og danner en ringform. Denne typen utslett er svært smittsom, så det bør tas forsiktighet for å unngå å smitte andre. Over-the-counter kremer og spray er tilgjengelig på de fleste apotek for å behandle ringorm.


Ukontrollert diabetes kan føre til beinutslett som lett kan bli infisert, så det er ekstremt viktig for diabetikere å forbli under behandling av en lege. Allergiske reaksjoner på matvarer, vaskemidler, eller andre stoffer kan forårsake utslett på bena. Hvis utslett er ledsaget av brystsmerter, hevelse i ansiktet, eller pustevansker, akuttmedisinsk hjelp er avgjørende. Perifer arteriesykdom er en sykdom i sirkulasjonssystemet som kan forårsake utslett i bein som kan blø og bli langsom å helbrede.