Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er de vanligste årsakene til Red Pus?

Hva er de vanligste årsakene til Red Pus?

Red puss er et resultat av puss kombinert med blod. Den blir ofte referert til som blod-farget puss og farge kan variere fra lys rosa til dyp rød. Pus kan også vises grønt når nøytrofile skiller ut et stoff som kalles myeloperoksidase. Pus kan også være brun, gul, hvit, eller sjelden, blå. En bakteriell infeksjon kjent som Pseudomonas aeruginosa, kan føre til blå puss og er et resultat av en immunrespons.

Det er vanlig for et infisert sår for å inneholde red puss. Tann abscesser noen ganger gi blod-farget puss og kan behandles med antibiotika eller noen ganger, tanntrekking. Selv små skader, som for eksempel inngrodde tånegler, kan produsere rød pus fordi kronisk friksjon med en sko kan føre til at vevet til å blø og bland med pus. Uavhengig av om såret inneholder rød pus eller puss av en annen farge, trenger helsepersonell å bli varslet for å finne årsaken til infeksjonen og å forskrive antibiotika.

Nøytrofile er en type hvite blodceller som fungerer å angripe bakterielle organismer. Når nøytrofile jobbe med andre typer hvite blodceller og komponenter er en immunrespons utløses, som ofte resulterer i dannelsen av pus. Kviser, abscesser og koker til inneholde pus, og i tillegg er de ofte smertefulle, betent og rødt. En person bør aldri forsøke å presse puss ut av en kvise eller koke fordi det kan føre til arrdannelse og spredning av smitte til andre deler av kroppen.
Ad

Når rød pus følger et sår, antibiotika bør startes , enten oralt, topisk, eller begge deler. Mesteparten av tiden, vil et sunt immunsystem fjerner en purulent infeksjon uten behandling. Men noen ganger kan en ubehandlet bakteriell infeksjon føre til alvorlige komplikasjoner som nyre eller hjertesvikt. Noen ganger vil helsepersonell lanse det infiserte området for å fjerne puss, og fordi dette er vanligvis gjort under sterile forhold, er risikoen for videre smitte er lav.

Pus formasjon kan også påvirke indre organer, i form av abscesser som noen ganger kan danne på leveren. Når dette skjer, kan pasienten bli veldig syk og erfaring vekttap, magesmerter, gulsott, mørk urin, og feber. Når pus former inni indre organer, anbefales sykehusinnleggelse, slik at intravenøs antibiotikabehandling kan startes. Dersom antibiotikabehandling ikke er innstiftet omgående, kan pasienten bli septisk, noe som kan føre til en massiv infeksjon i blodet og bevise livstruende