Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er de vanligste årsakene til nattkvalme?

Hva er de vanligste årsakene til nattkvalme?

Å drikke for mye alkohol kan forårsake kvalme om natten.

Årsakene til nattkvalme er ofte de samme som de som bidrar til kvalme i løpet av dagen. Noen av de vanligste årsakene til kvalme om natten er stress, morgenkvalme, medisiner bivirkninger, og virus- eller bakterieinfeksjoner. En person kan også oppleve nattkvalme på grunn av halsbrann eller fordøyelsesbesvær. I noen tilfeller, en person kan også føle seg kvalm i løpet av natten fordi han har for mye alkohol i seg. Selv om kvalme i natten kanskje ikke er årsak til alarm, en person med vedvarende kvalme kan være lurt å søke råd fra lege.


Under graviditeten, såkalt morgenkvalme kan også føre til at kvinner opplever kvalme om natten.

Stress er en av de vanligste årsakene til nattkvalme. I dagtid, mange mennesker er for opptatt til å legge merke til effektene av stress og angst. Om natten, derimot, når ting er stille og de har en mulighet til å hvile, noen mennesker blir overveldet av bekymringer og stress. Dette kan ikke bare føre til at en person blir kvalm, men kan også gjøre det vanskelig for ham å sove.


Halsbrann og fordøyelsesbesvær kan føre til kvalme om natten.

Morgensyke er en annen hyppig årsak til kvalme om natten. Morgenkvalme, som er preget av kvalme og oppkast, er et vanlig symptom på tidlig graviditet. Mange forventer at symptomer på morgenkvalme bare er plagsomme om morgenen, men er overrasket over å høre at det kan påvirke en gravid kvinne når som helst på dagen eller natten. Det kan til og med være verre om natten fordi en kvinnes mage ofte føles tom på denne tiden av dagen, som kan bidra til følelser av kvalme.


Middagsmat kan forårsake kvalme om natten.

Mage -tarmsykdommer som utvikler seg på grunn av virus og bakterier kan også føre til at en person opplever nattkvalme. For eksempel, en person som har fått et magevirus kan oppleve symptomer om natten. Slike symptomer kan utvikle seg når som helst på dagen eller natten, derimot. Nattetilstanden med kvalme kan ganske enkelt være relatert til når personen pådro seg viruset. Hvis, for eksempel, en person har fått et virus i løpet av dagen som har en åtte timers inkubasjonstid, sjansen er god for at han begynner å bli kvalm i løpet av natten.


Matforgiftning kan forårsake kvalme om natten.

I noen tilfeller, fordøyelsesbesvær og halsbrann kan føre til kvalme om natten. En person kan, for eksempel, spise noe til middag som får ham til å ha urolig mage. I noen tilfeller, symptomene oppstår ikke umiddelbart, men kan føre til kvalme på et tidspunkt i løpet av natten. Halsbrann, som er preget av magesyre som beveger seg inn i spiserøret, kan også forårsake kvalme om natten. Faktisk, de som legger seg innen tre timer etter å ha spist kan ha større sannsynlighet for å oppleve denne årsaken til kvalme.


Å spise fet mat før sengetid kan forårsake kvalme om natten.

En person kan også oppleve nattkvalme etter overdreven inntak av alkoholholdige drikker. I noen tilfeller, en person vil begynne å føle seg kvalm snart etter å ha drukket for mye. I andre tilfeller, derimot, en person kan sove og våkne opp med kvalme senere.