Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er de vanligste årsakene til Brown Spytt?

Hva er de vanligste årsakene til Brown Spytt?

Brown spytt kan være et tegn på en rekke forhold, alt fra harmløse til alvorlig. Sannsynligvis den mest vanlige årsaken til brun spytt er tilstedeværelsen av nikotin. Andre mulige årsaker, men inkluderer acid reflux eller små mengder blod i spytt eller slim.

Folk som bruker tobakk, enten ved å røyke eller bruke noen form for snus, ofte har brunt spytt. Nikotin fra skråtobakk eller snus oppløses i munnen, og det som ikke absorberes i blodstrømmen vanligvis spytte ut. Røykere kan finne at deres spytt fortsatt brunt for en betydelig mengde tid, selv om de sluttet å røyke, da lungene kvitte seg med kreftfremkallende nikotin. Inhaling annenhånds røyk kan ha en lignende effekt.

Acid reflux, der fordøyelsesenzymer juice fra magen regurgitate til spiserøret, kan også forårsake brunt spytt, spesielt om morgenen. I noen tilfeller, magesyre regurgitates til og med inn i munnen, noe som gir spytt en brun eller gul farge. Dette er mer sannsynlig til å skje om natten eller når pasienten ligger ned, fordi tyngdekraften ikke er å bistå i å holde syre ned.
Ad

Blood kan også gi spytt en brunlig farge og kan være til stede i spytt for alle av flere grunner. Sår i munnen kan blø og snu spytt enten rød eller brun. Kaldt, tørt vær eller bihulebetennelse kan føre til blødninger i nesehulen. Flekker av blod kan blande seg med slim og renne ned i halsen og inn i munnen, noe som resulterer i brunt spytt.

Mens blod i slim eller spytt kan være ufarlig, det kan også være et tegn på mer alvorlige helseproblemer . Hoster opp blod er ofte et tegn på tuberkulose (TB) eller annen alvorlig infeksjon. Alle som er usikre på årsaken til hans eller hennes brune spytt bør oppsøke lege for å utelukke potensielt farlige sykdommer.