Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er de vanligste årsakene til negl Pus?

Hva er de vanligste årsakene til negl Pus?

Vanlige årsaker til fingernegl pus inkluderer bakterieinfeksjoner, soppinfeksjoner, og gjær infeksjoner. I tillegg er en infeksjon som produserer negl pus vanligvis forårsaket av en skade, slik som å plukke en Bjørn Eidsvåg eller kraftig kutte neglebåndene. I noen tilfeller kan flere infeksjoner som forårsaker negl puss være til stede på samme tid, slik som bakterier og sopp.

Soppinfeksjoner i negl kan føre til en gul til grønn spiker misfarging, tykke ribbe negler, og negl pus. I tillegg kan en Fungal spiker infeksjon føre til at neglene blir sprø og selv faller av. Neglene vanligvis endre form og finger kan rødme og hovne opp. Noen ganger kan Fungal spiker infeksjoner forårsake smerte, men generelt, hvis smertene er til stede, er det vanligvis milde.

Paronyki er betegnelsen som brukes for å beskrive en infeksjon på huden rundt negler og tånegler. Behandling for paronychia og påfølgende negl pus omfatter soaking de berørte fingeren i varmt vann tre ganger daglig for å bidra til å redusere smerte, hevelse og rødhet. I tillegg kan helsepersonell anbefaler muntlig eller aktuelle antibiotika. I noen tilfeller vil både muntlig og aktuelle antibiotika brukes sammen for å behandle negl pus fra en infeksjon.
Ad

For spiker infeksjoner forårsaket av soppmidler, kan soppdrepende medisiner være foreskrevet. Soppinfeksjoner kan være mer motstandsdyktig mot behandling enn bakterielle spiker infeksjoner og kan ta opptil tre måneder eller mer for å løse. I tillegg, kan spikeren bli tapt på grunn av en fungal infeksjon og kan ikke vokse tilbake i mange måneder. Anti-fungal medisiner kan gi bivirkninger som magesmerter, diaré, kvalme og oppkast.

En infeksjon som produserer negl pus kan forårsake sjeldne komplikasjoner som en blodinfeksjon, feber, frysninger og leddsmerter. Disse komplikasjonene er mer sannsynlig til å skje når hele løpet av forskrive antibiotika ikke er fullført. Det er viktig å merke seg at når helsepersonell foreskriver antibiotika, alle av dem trenger å bli fortært. Dersom antibiotikabehandling seponeres før kurset er fullført, kan infeksjonen ikke går bort eller kanskje til og med bli verre.

Folk som har pus i eller rundt sine negler bør aldri prøve å drenere puss selv. Med mindre gjort av helsepersonell i et sterilt miljø, kan drenere puss føre til en alvorlig infeksjon. I tillegg kan det også føre til permanent arrdannelse og vevskade. Å sørge for at manikyr og pedikyr instrumenter er sterilisert mellom bruk, riktig omsorg for negler og neglebånd, og holde hendene rene kan kutte ned på forekomsten av en negl infeksjon.