Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er de vanligste årsakene til gangforstyrrelse?

Hva er de vanligste årsakene til gangforstyrrelse?

Gangforstyrrelser kan skyldes plantarvorter, som kan fryses fra pasientens fot gjennom kryoterapi.

Gangforstyrrelser er vanligvis forårsaket av en skade på ryggraden eller bena eller av en sykdom som multippel sklerose eller Parkinsons. Alkoholmisbruk er en annen vanlig årsak til gangforstyrrelser, som er misbruk eller bruk av visse medisiner og medisiner. Det er flere typer gangproblemer, som varierer avhengig av årsaken til forstyrrelsen.

En ataksisk gangforstyrrelse oppstår når en person har fått skade på lillehjernen hennes. Noen med ataksisk gangart vil ha problemer med å opprettholde balansen mens hun går. En vanlig årsak til ataksisk gang er multippel sklerose, en autoimmun sykdom. Når noen har multippel sklerose, immunsystemet angriper fettbelegget som beskytter ryggmargen og hjernen.


En ankelskade resulterer ofte i en forstyrret gang.

Skade på lillehjernen som resulterer i ataksi kan også oppstå når en person gjennomgår et alvorlig hodeskade, for eksempel under en bilulykke eller når noen får et slag. Bruk av medisiner for å forhindre anfall kan også forårsake ataksi, som kan misbruke alkohol. Noen med ataksi kan trenge å bruke rullator eller stokk for å stabilisere seg selv og kan ha nytte av fysioterapi.


En ataksisk gang kan skyldes skade eller svekkelse av lillehjernen.

Parkinsons sykdom er en annen vanlig årsak til gangforstyrrelser. Sykdommen kan føre til at en person har en fremdriftsgang, betyr at hun går med skuldrene hengende fremover og hodet bøyd. Hun kan blande seg mens hun går. I noen tilfeller, bevegelse for pasienter med Parkinson er ekstremt vanskelig. En pasient kan føle at føttene hennes stikker til gulvet. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, en person kan miste balansen når hun går og faller.


Multippel sklerose forårsaker gangforstyrrelser.

Andre vanlige årsaker til gangforstyrrelser inkluderer skader eller plager som lett kan repareres. En person som har en plantarvort eller en callus på foten, kan ha gangproblemer til vorten eller callus er fjernet. Dårlig tilpassede sko kan også forstyrre en persons tur. Hvis en person har vridd ankelen, lider av skinneben, eller har brutt et bein i beinet eller foten, han vil mest sannsynlig ha gangforstyrrelse til skaden leges. Vanligvis, en person vil bruke krykker til den er helbredet.


Et forvrengt hofteledd kan forårsake forstyrrelser i gang.

Medfødte tilstander, for eksempel en forvrengt hofteledd, vanligvis kjent som utviklingsdysplasi, forårsaker vanligvis også gangforstyrrelser. Når et barn blir født med utviklingsdysplasi, det ene benet kan ende opp med å bli kortere enn det andre, noe som kan få henne til å gå slapt eller å padle mens hun går. Hvis fanget tidlig nok, den forvrengte hoften kan repareres med en seler. I noen tilfeller, kirurgi kan være nødvendig for å justere hoften.