Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er de vanligste årsakene til kvalme og oppkast?

Hva er de vanligste årsakene til kvalme og oppkast?

Det er mange forhold som kan forårsake kvalme og oppkast, men gastrointestinale sykdommer er blant de vanligste. For eksempel kan en person som kontrakter et magevirus bli dårlig i magen. Morgenkvalme og overindulging i alkohol kan forårsake disse symptomene også. Noen ganger medisiner, både reseptbelagte og over-the-counter, kan også føre til en person til å bli syk. I noen tilfeller kan de være en kjent bivirkning av medisinen, men i andre, kan det utvikle seg fordi en person har en personlig følsomhet for bestanddelene.

Den vanligste årsaken til kvalme og oppkast kan være gastrointestinal sykdom. For eksempel kan en person bli syk etter å fange et virus fra en annen person eller spiser bakterier som har forurenset feil tilberedte eller håndteres mat. I tillegg folk ofte utvikle gastrointestinale sykdommer fordi de ikke klarer å observere skikkelig håndvask teknikker. I et slikt tilfelle kan en person ved et uhell får avføring i munnen, uten å være klar over at det var enda på hendene. Dette kan også skje hvis hans maten er tilberedt eller servert av noen som ikke klarte å vaske hendene ordentlig.
annonse

Når en kvinne er gravid, hormonelle endringer, følsomhet for lukt, og et mer følsomt fordøyelsessystem kan få henne til å utvikle morgenkvalme. Morgenkvalme ofte synes å skje uten grunn, og det er ikke alltid oppstår i morgen. En kvinne kan føle kvalm og kaster opp på ettermiddagen, kvelden, og i løpet av natten, selv om disse symptomene har en tendens til å være mest vanlig i morgen.

drikker for mye alkohol er en annen vanlig årsak til kvalme og oppkast. Ofte folk overvurderer antall alkoholholdige drikker de kan konsumere uten å bli syk. Når en person drikker til poenget med overflødig, kan han begynne å føle seg kvalm, og nervene som kontrollerer hans brekningsrefleksen kan være sløv. Dette gjør ham mer sannsynlig å spy, som er bra for kroppen fordi det blir kvitt overflødig alkohol. Når kroppen ikke klarer å kvitte seg med overflødig alkohol på denne måten, eller når oppkast ikke kvitte seg med nok alkohol, kan pasienten utvikle alkoholforgiftning.

Mange medisiner kan også føre til en person til å føle seg syk til magen, og flere antibiotika er spesielt kjent for dette symptomet. Men noen ganger er en person følsom for et medikament, selv om det ikke normalt føre til en urolig mage. I noen tilfeller kan spise før tar medisiner bidra til å forhindre dette problem.