Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er de vanligste årsakene til halsbrann og oppkast?

Hva er de vanligste årsakene til halsbrann og oppkast?

Halsbrann og oppkast kan være forårsaket av noen form for dysfunksjon i fordøyelseskanalen, røyking, alkoholinntak, drikker kaffe, de tidlige stadiene av svangerskapet, eller spise visse matvarer, slik som sjokolade. Diaré, forstoppelse, gass i fordøyelseskanalen, matforgiftning, og refluks er alle dysfunksjoner i fordøyelsessystemet. Mange vanlige årsaker til disse symptomene kan spores tilbake til de helsemessige problemer som oppstår fra å spise en usunn diett.

Diaré er bestått av hyppige og løs avføring, og det kan være ledsaget av kvalme i noen mennesker, spesielt hvis en smittsom organisme eller et toksin er til stede, og er årsak til diaré. Forstoppelse vanligvis er ansett som det motsatte av diaré og er det sjeldne passasje av avføring, og det er også en vanlig årsak til oppkast, særlig hvis det var forårsaket av medikamenter. Flatulens er en svært vanlig årsak til halsbrann og brekninger ofte forårsaket av å spise stekt mat eller usunn kombinasjoner av mat, som for eksempel blanding av enkelte typer frukt med grønnsaker i samme måltid. Mange kvinner i de tidlige stadiene av svangerskapet erfaring kvalme, ofte referert til som "morgenkvalme", ​​og tilbyr lider halsbrann.
annonse

Det er viktig for alle med ekstrem halsbrann og oppkast for å se en medisinsk faglig. Dette er spesielt viktig for barn som opplever disse symptomene, spesielt hvis en sunn diett som er lav i stekt mat, sjokolade, kaffe og usunn mat kombinasjoner blir fulgt. Den mest effektive og alle naturlige måter å forebygge fordøyelsesproblemer er å spise en diett lav på stekt mat; å unngå å spise visse matvarer sammen på samme måltid, for eksempel noen kombinasjoner av frukt og grønnsaker; å unngå å spise i en hast; og for å unngå overspising. Noen medisiner forstyrre normal fordøyelsesfunksjon, så de bør unngås når det er mulig og erstattes av et naturlig middel som ikke forårsaker kvalme eller forstyrre normal og sunn fordøyelse. Hvis imidlertid medisinen må tas, kan det ubehag som det fører vanligvis reduseres eller fjernes med alle naturlige hjem rettsmidler.