Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er de vanligste årsakene til svimmelhet og oppkast?

Hva er de vanligste årsakene til svimmelhet og oppkast?

Noen av de vanligste årsakene til svimmelhet og oppkast inkludere indre øret infeksjoner, graviditet, hypoglykemi og hjernerystelse. I tillegg kan nyresykdom, høyt eller lavt blodtrykk, og alvorlig anemi forårsake disse symptomer i tillegg. Selv om de fleste tilfeller av svimmelhet og oppkast er forbigående symptomer som er langvarig og alvorlig behov for å være medisinsk evalueres. Diagnostiske tester for disse forholdene omfatter graviditet evaluering, komplett blodprosent, blodkjemi profil, og øre eksamen. I tillegg, hvis det er mistanke om hjernerystelse eller annen hodeskade, en MR eller CT kan være indisert.

Når en indre øret infeksjon er til stede, vertigo kan følge svimmelhet og oppkast. Vanligvis forårsaker svimmelhet svimmel og kan noen ganger skape alvorlig kvalme og oppkast. Pasienten kan føle behov for å holde på et objekt for å stabil seg for å unngå å miste balansen eller falle. Behandling for hvirvlende vertigo inkluderer reisesyke medisiner og øvelser.

En tilstand som kalles posisjonell vertigo kan forårsake svimmelhet og spinning sensasjoner. Denne tilstanden responderer ofte godt til en rekke øvelser som er spesielt utviklet for å hjelpe likevekt og svimmelhet. Legen eller fysioterapeuten kan anbefale en serie av trening for vertigo.
Ad

Kvinner som er gravide ofte opplever morgenkvalme, eller hyperemesis gravidarum. Denne tilstanden fører til kvalme, oppkast og sporadiske svimmelhet hele dagen, og ikke bare i morgen. Vanligvis er svimmelhet relatert til dehydrering fra oppkast. I alvorlige tilfeller kan pasienten bli innlagt på sykehus for et kurs av intravenøs væske og elektrolytter som kan reversere dehydrering og effekten det kan ha på det ufødte barnet. Fordi anti-kvalme medisiner kan passere gjennom morkaken og påvirke barnet, leger er nølende til å foreskrive medisiner, spesielt i første trimester.

Ofte, hypoglykemi, eller lavt blodsukker kan føre til svimmelhet, og kvalme. I alvorlige tilfeller kan oppkast og besvimelse forekomme. Når dette skjer, pasienten trenger glukose for å gjenopprette blodsukkernivået og lindre symptomer. Noen ganger et glass appelsinjuice vil raskt lindre symptomer, men hvis pasienten ikke reagerer, akutt medisinsk intervensjon er nødvendig. Selv om svimmelhet og oppkast kan være forårsaket av en rekke medisinske tilstander, forblir mange ganger årsaken ukjent. Visse virus og bakterieinfeksjoner kan forårsake denne tilstanden, som kan matforgiftning og selv stress og panikkanfall.