Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er de vanligste årsakene til nakkesmerter og svimmelhet?

Hva er de vanligste årsakene til nakkesmerter og svimmelhet?

Det er flere forskjellige årsaker til nakkesmerter og svimmelhet, inkludert hodepine, whiplash, benign paroksysmal posisjonell vertigo (BPPV), infeksjoner og nakke leddgikt. Den vanligste årsaken til disse symptomene er cervical vertigo. Enhver type nakkeskade kan føre til disse symptomene også.

Livmorhals vertigo er forårsaket av problemer i nakken, for eksempel et begrenset utvalg av bevegelse eller dårlig holdning. En medisinsk faglig kan være i stand til å løse problemet med en persons nakke, og dette vil eliminere svimmelhet. Neck leddgikt kan også forårsake smerte og svimmelhet hvis det er alvorlig nok. Alvorlig leddgikt i nakken kan blokkere mengden blod som går til hjernen, forårsaker disse symptomene.

Benign paroksysmal posisjonsvertigo eller BPPV, er en sykdom i det indre øret. I denne tilstanden, små krystaller flyte i væsken i en persons øre; de kan være forårsaket av trauma eller annen ukjent tilstand. Krystallene vanligvis gå bort av seg selv etter et par uker, og personen vil stoppe opplever svimmelhet uten behandling i det hele tatt.
Annonse

Nakkeskader og whiplash kan være forårsaket av bilulykker og andre typer traumer. Nakkeskader ofte føre til smerter og svimmelhet, noe som kan være mer alvorlig hvis den skadde personen har også problemer i innerøret. En annen grunn til svimmelhet som oppstår med nakkesmerter er stress på kroppen. Sittende i lang tid, løfte og dra objekter kan alle forårsake smerte i en persons nakke, som kan forårsake svimmelhet.

alvorlighetsgraden av nakkesmerter og svimmelhet vil variere, avhengig av årsaken til disse symptomene. Noen mennesker kan oppleve bare mild smerte og korte anfall av svimmelhet, mens andre kan bli svekket på grunn av den alvorlige karakter av smerte. Med noen problemer, vil symptomene være kort, men med andre, kan de vare i lang tid.

Behandlingen er ofte basert utelukkende på problemene i nakken og kan omfatte medisiner, mobilisering, mosjon, eller fysisk terapi. En medisinsk faglig kan også instruere den skadde personen på riktig holdning og hvordan du kan forebygge visse skader i nakken. Kiropraktikk tjenester kan også brukes av personer som ikke er i stand til å få hjelp av andre typer behandling.