Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er fettlever symptomer?

Hva er fettlever symptomer?

Fatty leveren er en tilstand i hvilken fett akkumuleres i vev i leveren. Når dette skjer, kan de ulike fettlever symptomer er tretthet og magesmerter, og det av og til resulterer i vekttap. Disse symptomene er de samme uavhengig av årsaken til fettlever. Det kan være vanskelig å diagnostisere, fordi for mange mennesker, disse symptomene er svært mild og ikke nok til å forårsake alarm. For andre, fettlever symptomer er ikke-eksisterende.

Symptomer utvikle seg fra utvidelsen av leveren på grunn av fettvevet. Det finnes en rekke årsaker, med en av de vanligste er overdrevent alkoholforbruk. Fettlever forårsaket av andre faktorer er også kalt alkoholisk fettlever, og det oppstår rett og slett når leveren har vanskeligheter med å bryte ned fett og begynner å lagre dem i stedet. Dette kan resultere fra et metabolsk ubalanse, fedme, høyt kolesterol, overdrevent forbruk av aspirin, tamoxifen eller kortikosteroider. Det kan også være assosiert med diabetes eller graviditet.
annonse

Det er forskjellige grader av fettlever syndrom, og det er mistanke om at hvert individ har en viss grad av fett i hans eller hennes lever. Noen former er harmløse, men noen er ikke. Alkoholisk steatohepatitis er opphopning av nok fett at leveren blir betent, noe som resulterer i fettlever symptomer på magesmerter og verkende. Denne typen kan svekke leverens evne til å fungere og kan føre til alkoholisk fettleversykdom assosierte skrumplever. I denne fasen, bygger arrvev opp i leveren sammen med fett, noe som kan føre til leversvikt.

fettlever symptomer alene er ikke nok til å diagnostisere tilstanden. Blodprøver kan bidra til å oppdage forandringer i leverfunksjonen, og tester som magnetic resonance imaging (MRI), computertomografi (CT) eller ultralyd kan bidra til å avgjøre om overflødig fett er til stede i leveren. Hvis disse testene kommer tilbake for å vise at det er problemer, kan legen utføre en leverbiopsi for å ta en prøve av vev. Ved undersøkelse, kan det bestemmes hvorvidt fettlever er til stede.

På tross av den milde formen som fettlever symptomer vanligvis tar på, bør kronisk tretthet eller ubehag ikke kan ignoreres. Selv om det vanligvis ikke er livstruende i seg selv, er fettlever en tilstand som vanligvis kan reverseres med en fjernelse av årsakene. Når enkeltpersoner slutte å drikke, gå ned i vekt eller ta andre tiltak for å kontrollere diabetes eller triglyseridnivåer, har leveren evne til å reparere seg selv. Hvis de forårsaker ikke er fjernet, men kan fettlever bli skrumplever, som i sin tur kan føre til leversvikt.