Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er symptomene på et beinmerke?

Hva er symptomene på et beinmerke?

Symptomer på beinmerke kan omfatte smerter og stivhet.

Et beinmerke oppstår som følge av en ulykke eller et traume som legger press på beinet som er kraftig nok til å forårsake blødning under beinets deksel. Symptomer på beinmerke varierer litt avhengig av skadeomfanget, og de kan etterligne symptomene på andre skader, som forstuinger, muskel blåmerker, og leddbånd eller seneskader. De vanligste symptomene på beinmerke inkluderer hevelse, smerte, og stivhet.


Et beinmerke kan utvikle seg som følge av en ulykke.

Hevelse er det vanligste tegn på beinmerke og forekommer hos de fleste mennesker med denne typen skader. Mange andre skader kan forårsake hevelse, og det er ikke alltid tydelig at beinet er blåst på skadetidspunktet. Noen ganger er blåmerket synlig på huden når andre bløtvev er blåst, men den eneste definitive måten å avgjøre om hevelse er et resultat av et beinmerke er med røntgen. Ved å heve det skadede området og påføre is flere ganger om dagen i 10 til 20 minutter om gangen, kan det bidra til at hevelsen avtar. Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDS), som ibuprofen, er også nyttig.


Et beinmerke kan utvikle seg som følge av en sportsskade.

Smerte er et av de mest universelle symptomene på beinmerke. Bein skadet av blåmerker er vanligvis et resultat av en ulykke eller sportsskade som plutselig enormt trykk på beinet som er kraftig nok til å sprekke den omkringliggende membranen, som lar væske og blod lekke. Smerter på skadetidspunktet er vanlige, men smerten forsterkes ofte i løpet av de neste dagene og kan vare i flere uker. Personer med beinmerke kan hjelpe til med å kontrollere smerter under helbredelsesprosessen med smertestillende midler uten resept, som aspirin og acetaminophen.


Et diagram over anatomi av et bein.

Stivhet kan oppstå med beinmerke, spesielt hvis det skadede beinet er en del av en ledd eller i nærheten av et ledd. Knær og albue er vanlige skader for beinmerker, spesielt for idrettsutøvere. Stive ledd kan også indikere andre skader. Etter noen dager med hvile, sakte bevegelsesøvelser kan bidra til å lindre symptomer på et beinmerke mens beinet fortsetter å gro.


En mann med beinmerke.

Det er viktig å oppsøke lege for moderate til alvorlige skader hvis symptomer på beinmerke er tilstede. En røntgen kan avgjøre om det er brudd eller om ytterligere undersøkelse av det omkringliggende bløtvevet må gjøres for å utelukke andre alvorlige skader. Et beinmerke krever vanligvis ikke spesifikk medisinsk behandling, selv om det kan ta flere måneder å helbrede helt før hevelsen og smerten avtar helt.