Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er symptomene på sosiopati?

Hva er symptomene på sosiopati?

Folk som lider av sosiopati, eller antisosial personlighetsforstyrrelse, kan vise et bredt spekter av atferd assosiert med sykdommen, noe som vanligvis fører dem til å ha en samlet mangel på respekt for de behov og rettigheter. En av de viktigste symptomer på sosiopati er kronisk liggende, som ofte brukes til å manipulere andre. Sosiopater ikke føler skyld eller anger for å skade andre mennesker, selv om de ofte er overfladisk sjarmerende og sympatisk. De vanligvis ser seg selv som overlegne i forhold til andre mennesker, og har en generell mangel på respekt for sosiale normer og regler. De pleier også å være impulsive, noe som gjør uansvarlige beslutninger og engasjere seg i atferd som skader andre mennesker.

mytoman er en av symptomene på sosiopati at de fleste pasienter vise. Sosiopater er svært manipulerende og vil gjøre noe for å få andre til å gjøre hva de vil. Dette inkluderer ofte liggende, enten direkte eller ved å late til å tenke eller føle ting de egentlig ikke. I de fleste tilfeller, de er ekstremt overbevisende og i stand til å lure andre til å tro dem.
Ad

En manglende følelse av anger eller skam er en annen av symptomene på sosiopati. Personer med tilstanden ofte bruker eller såre andre mennesker til sin egen fordel, og har ingen bekymring for hvordan dette gjør dem føler. De har som regel bare føler meg veldig grunne følelser, og er egentlig ikke i stand til å elske andre; de er også vanligvis ikke i stand til empati og faktisk vise forakt for følelser i andre. De er ofte flinke til å late som hyggelig og sympatisk, imidlertid, og kan vanligvis maskere sin sanne natur når vi samhandler med folk.

De fleste mennesker med sosiopati er svært egosentriske, med en oppblåst følelse av overlegenhet. De anser seg å være bedre enn alle andre, noe som vanligvis betyr at de har liten respekt for regler og etikk i samfunnet. Deres atferd gjenspeiler ofte en generell forakt for sosiale normer, og en generell følelse av rett på grunn av deres idé om at de er bedre enn andre.

En annen av symptomene på sosiopati er impulsivitet og uansvarlighet. Mange sosiopater vil ta beslutninger raskt, med lite eller ingen hensyn til konsekvensene, så lenge de får det de vil ha på den tiden. Dette kan føre dem til å engasjere seg i farlige eller skadelige atferd som gjør narkotika, å være seksuelt promiskuøse, eller fysisk misbruke andre. I mange tilfeller, sosiopater har en historie med ungdomskriminalitet knyttet til å engasjere seg i disse typer uvøren oppførsel.