Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er symptomene på Fibromyalgi?

Hva er symptomene på Fibromyalgi?

Fibromyalgi er preget av smerter som strekker seg over hele kroppen. Smerten er oftest forbundet med muskler og myke vev i kroppen. Tilstanden er ikke en sykdom, ved et syndrom som er definert ved et sett av symptomer samlet under en diagnose. Selv om det ikke er noen kjent årsak til fibromyalgi, er det kjent at smertene ikke føre til skade på musklene og myke vev i kroppen.

De vanligste symptomene på Fibromyalgi er smerter i nakke, nedre rygg, skuldre og hofter. Noen pasienter med fibromyalgi vil også klage over smerter i hender og føtter, men disse tilfellene er sjeldnere. Mens syndrom er assosiert med muskel og smerte bløtvev, disse symptomene er ikke de eneste vanligste.

Andre symptomer på fibromyalgi kan påvirke dagliglivet uten å produsere smerter i kroppen. Trøtthet, for eksempel, er ikke en av de smertefulle symptomer, men kan være alvorlig nok til å forstyrre daglige aktiviteter, som personlig omsorg og arbeid. Søvnproblemer, problemer med konsentrasjon, angst, og forstoppelse er også noen symptomer på fibromyalgi. På grunn av det faktum at fibromyalgi er et syndrom, symptomene på tilstanden er stadig endring.
annonse

Av alle symptomer på fibromyalgi, tretthet og søvnløshet kan være noe av det vanskeligste å håndtere. Pasienter med fibromyalgi ofte våkner etter en natts søvn følelsen som om de ikke har sovet i det hele tatt. Dette vil raskt føre til alvorlig tretthet, som kan påvirke kjøring og andre daglige aktiviteter, og øke sjansen for depresjon og angst.

Mens symptomer på denne tilstanden kan virke vag, er det noen vanlige symptomer. En av disse er ømme punkter på kroppen som ofte påvirket av syndromet. Disse ømme punkter inkluderer toppen av skuldrene, baksiden av hodet, toppen av brystet, øvre og side hofter, og indre knærne.

Ikke alle pasienter med fibromyalgi vil føle symptomene på samme nivå av alvorlighetsgrad . I tillegg kan alvorlighetsgraden av symptomene variere fra mild til alvorlig over progresjon av syndromet. Noen pasienter vil bare føle symptomer for noen få dager, mens andre vil lide i årevis.

symptomene på Fibromyalgi er lik mange andre forhold, som kan la dette syndromet som en siste diagnose. Leger vil ofte utelukke mange andre forhold før settling på den endelige diagnosen fibromyalgi. Det finnes effektive behandlinger tilgjengelig i dag for å redusere virkningene av fibromyalgi på pasienten.