Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er symptomene på tuberkulose?

Hva er symptomene på tuberkulose?

tuberkulose, eller TB, er en vanlig sykdom; rundt en tredjedel av verdens befolkning har blitt utsatt, men de fleste forbli asymptomatisk. Folk som har en aktiv tuberkulose infeksjon tendens til å oppleve et klassisk mønster av symptomer og tegn. Symptomer på tuberkulose omfatter typisk kronisk hoste som kan produsere blodig oppspytt, brystsmerter, vekttap og feber.

Hos mennesker tuberkulose forårsaket av Mycobacterium tuberculosis
, en bakterie som infiserer lungene . Diagnostisering av tuberkulose er bekreftet på grunnlag av brystet x-stråler, hud testing, og sputum testing, som en person med tuberkulose vil ha bakteriene i sin oppspytt. Sputum er materie som har blitt hostet opp fra nedre luftveier og luftveiene, og inneholder slim, spytt, og eventuelle bakterier infiserer de nedre luftveier og lunger.

Preliminary diagnose er vanligvis gjort på grunnlag av symptomer på tuberkulose som kan være tilstede. De vanligste tegn og symptomer på tuberkulose inkluderer en kronisk hoste, blod i sputum, nattesvette og feber, verkende smerter i brystet, og uforklarlig vekttap. En person med disse symptomene vil vanligvis bli henvist til brystet x-stråler, oppspytt testing og andre tester for å bekrefte tuberkulosediagnose.
annonse

Symptomene på tuberkulose er et resultat av infeksjon av M. tuberkulose
bakterien. Infeksjon starter når bakterier begynne å kolonisere alveolene i lungene. Når kolonisering begynner, er bakterier ingested av immunceller som kalles makrofager, en celletype ansvarlig for inntak og bryte ned bakterieceller og cellerester. Makrofager har vanligvis ingen problemer med å fordøye bakterier; men de er ikke i stand til å drepe M. tuberkulose
bakterier de har inntatt.

Ettersom infeksjonen fremskritt andre immunceller, inkludert T-celler og B-celler, begynner å samles rundt de infiserte makrofager. Immuncellene danner klumper kalt granulomer, som er små områder av infiserte makrofager omgitt av T- og B-lymfocytter. Immunsystemet danner granulomer i tilfeller hvor immunceller ikke kan eliminere infeksjon; i stedet for å drepe patogener, immunsystemvegger utenfor infiserte området ved å omgi det med en barriere av celler. Innenfor granulomer, lymfocytter utskiller cytokiner å hjelpe drepe invaderende bakterier.

De klassiske symptomene på tuberkulose, inkludert blodig oppspytt, den karakteristiske hoste og feber, er alle forårsaket av denne kronisk infeksjon. Mønsteret av infeksjon kan inneholde flere runder med dannelse av arrvev, ødeleggelse vev, og healing, og kan vare i år og enda flere tiår dersom sykdommen ikke behandles. Som infeksjon fremskritt, blir lungevevet gradvis arrete, noe som reduserer lungefunksjonen for berørte enkeltpersoner. Folk som er smittet også blitt mer smittsomt som sykdommen utvikler seg, fordi som deres lungevev blir mer nekrotisk de er mer sannsynlig å hoste opp infisert materiale.