Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er symptomene på kugalskap?

Hva er symptomene på kugalskap?

Symptomene på kugalskap må avklares fordi det er typer av denne sykdommen som ikke er koblet i det hele tatt for mennesker å spise infisert kjøtt. Denne tilstanden kan kalles Creutzfeldt-Jakobs sykdom (CJD). Når det er kanskje en spinkel sammenheng mellom kugalskap og mennesker spiser infiserte kyr, er tilstanden kalles vCJD eller en variant av Creutzfeldt-Jakob. En grunn til at dette skillet er viktig fordi det kan lett endre ekspresjonen av rekkefølgen av symptomer, og det bør bemerkes at vCJD er fortsatt svært sjelden, i mange deler av verden. Mest utsatt er de som har hatt gjentatt eksponering for infisert biff, eller som har hatt transplantasjoner eller tatt medisiner som kan ha innebære en viss storfe saken.

Det finnes en rekke symptomer på kugalskap som det fortsetter på sin slutt dødelig angrep. Tidlige symptomer spesielt med vCJD er ofte psykiatrisk i naturen. De kan omfatte alvorlige endringer i humør, som utvikling av angst og depresjon. De med CJD er vanligvis større sannsynlighet for å utvikle demens tidlig, men dette kan være en av de senere symptomene på sann laget ku sykdom eller vCJD. vCJD kan vare i denne tidlige deprimert eller engstelig tilstand (eller en svingning mellom de to statene) for opptil et år før hukommelsestap, konsentrasjonssvikt, og nedsatt kognitiv funksjon begynner å dukke opp.
annonse

Andre symptomer på denne tilstanden inkluderer søvnløshet for noen mennesker, som kan drivstoff depresjon og angst. Muskel koordinering forverres, og det kan være spesielt oppmerksom på at visjonen blir uskarpt over tid. Dessverre sykdommen blir bare mer alvorlig med sin progresjon. Den mentale tilstand blir verre, forårsaker folk til nødvendig full omsorg.

Andre deler av kroppen begynner å svikte også, inkludert hjertet. Skade på hjernen blir så betydelig som til slutt kan det gjøre lite for å opprettholde kroppen og koma er sannsynlig. Åndedrettssystemet svikter vanligvis på dette punkt, og død er ofte fra lungebetennelse eller annen lunge og luftveisinfeksjoner. Den jevne marsj av disse ødeleggende symptomer på kugalskap ta et gjennomsnitt på sju år, og er utrolig vanskelig for personen å miste all funksjon og for vedkommendes familie å gjennomgå.

Foreløpig er det ingen kur for vCJD eller CJD, men det er fortsatt håp om å skape en. I beste fall kan helsepersonell hjelpe en familie med å finne den støtten de trenger for å ta vare på noen som vil møte en ødeleggende sykdom og til slutt død. Fortsatt forskning på området er det beste håpet for til slutt å finne behandling for Creutzfeldt-Jakobs sykdom. Alle som mistenker at de har symptomer på kugalskap, enten ekte vCJD eller CJD bør se en lege, fordi selv om ingen kur eksisterer, mye kan gjøres for å fremme pasientens komfort, og det er alltid håp for medisinsk oppdagelse som kan reversere sykdom.