Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er tegn på en bringebærallergi?

Hva er tegn på en bringebærallergi?

Symptomer på bringebærallergi kan omfatte hodepine.

Bringebærallergi kan forekomme blant de som er følsomme for kjemikalier i bæret kjent som salicylater. De vanligste tegnene på allergi mot bringebær inkluderer tett nese, rennende nese, og rennende øyne. Noen mennesker kan oppleve allergiske symptomer som hudutslett, kløe, eller elveblest når du spiser eller berører produkter som inneholder kjemikalien som finnes i bringebær. Mer alvorlige tegn på en allergisk reaksjon på bringebær inkluderer pustevansker, hevelse i ansiktet, og bevissthetstap. En lege bør konsulteres når det er mistanke om bringebærallergi for å utelukke utvikling av potensielt livstruende komplikasjoner.


Rennende nese, rennende øyne, og nysing kan være et tegn på en bringebærallergi.

Flertallet av bringebærallergi symptomer ligner på høfeber eller andre sesongmessige allergier. Hodepine, rennende nese, og nesestopp er blant de vanligste symptomene på denne typen allergisk reaksjon. Kløe, rennende øyne og nysing kan også forekomme som følge av allergi mot bringebær. De som er allergiske mot kjemikaliene som finnes i bringebær, bør være klar over at andre matvarer, medisiner, og kosmetikk kan inneholde de samme kjemikaliene.


Allergi kan manifestere seg som hudutslett.

En bringebærallergi kan noen ganger påvirke huden, forårsaker symptomer som kløe, opphovning, og utvikling av utslett. Elveblest eller utseende av lesjoner som ligner eksem er vanlige allergisymptomer. Øyeblikkelig legehjelp er nødvendig hvis huden begynner å blemme, skrelle, eller hvis åpne sår vises. Riper anbefales ikke, siden skade på huden kan øke sjansene for å utvikle en infeksjon.


Magesmerter etter å ha spist frukten kan indikere en bringebærallergi.

Gastrointestinale symptomer kan oppstå som følge av bringebærallergi. Magesmerter, tarmkramper, og kvalme som oppstår kort tid etter inntak av denne frukten kan indikere tilstedeværelsen av en allergi. Alvorlige tilfeller av oppkast eller diaré er mulige og kan føre til dehydrering eller andre komplikasjoner hvis de ikke behandles riktig. Blodig diaré eller oppkast som ligner kaffegrut er mulige tegn på alvorlig skade på mage -tarmkanalen.


Noen individer kan oppleve elveblest som en del av en allergisk reaksjon på bringebær.

Anafylaksi er et medisinsk begrep som brukes for å beskrive den alvorligste typen bringebærallergi. Symptomene på anafylaksi oppstår ofte plutselig og kan føre til hjerneskade eller død i løpet av få minutter. Astmalignende symptomer som brystsmerter og tungpustethet, hevelse i halsen eller tungen, og bevissthetstap er blant de vanligste tegnene på anafylaksi. Hvis en person opplever noen av disse symptomene, en omsorgsperson bør ringe nødetatene og be om ambulanse umiddelbart. Paramedikere kan begynne livsstøttetiltak som oksygenbehandling eller gjenopplivningsarbeid på vei til sykehuset, forbedre pasientens sjanser til å overleve.