Hjem >> helse >> Hva er de vanligste typer leddgikt?

Hva er de vanligste typer leddgikt?

Ledd refererer til alle typer leddsykdommer. Leddgikt, i sannhet, er bare en liten del av artropati, som har mer enn 100 forskjellige typer. Leddgikt refererer hovedsakelig til felles betennelse. I dag, selv om det inkluderer mer enn 100 revmatiske tilstander av vev, ledd, brusk og annet bindevev.

Siden vi ikke kan utforske alle sykdommer innen rammen av denne artikkelen, må vi utforske bare de vanligste typene. De fleste av disse er sjeldne og forårsake smerter på grunn av leddstivhet. De vanlige typer, på den annen side påvirke massene over hele verden. Så, la oss sjekke dem ut i detalj.

• OsteoarthritisOsteoarthritis er en degenerative joint sykdom. I lekmanns språk, er det et resultat av grunnleggende slitasje, noe som kan skje på grunn av overforbruk, fedme, krevende arbeid som sport eller aldring. På grunn av en eller flere av disse grunner, omfatter resultatet mekaniske forandringer som kan forårsake degenerasjon felles i de fleste ledd i kroppen.

• Revmatoid ArthritisThis er en autoimmun sykdom som fører til systematisk betennelsestilstand, som fører til tap av mobilitet og fungerer i berørte ledd. I enklere termer, angriper kroppens immunsystem bein og foring av leddene i kroppen, og dermed forårsaker betennelse i leddene i form av hevelse, smerte, rødhet, og misdannelse. • GoutThis er et revmatisk sykdom på grunn av avsetning av urinsyre krystaller innen vev og fluider i kroppen. Enkelt sagt, overproduksjon og forekomster av urinsyrekrystaller føre til gikt. Dette er den vanligste sykdommen blant menn, forårsaket på grunn av ukontrollerte metabolske utviklingen. Det utvikler seg i fire forskjellige stadier av alvorlighetsgrad: asymptomatisk vev deponering, akutte bluss, inter-kritiske segmenter og kronisk gikt.

• Juvenile (Childhood) ArthritisThis tilstanden er fellesbetegnelsen for autoimmune og inflammatoriske tilstander som påvirker barn opp til 16 år. Det mest problematiske situasjonen om denne sykdommen er at det er ingen forskning som viser årsaken til denne sykdommen blant unge. Forvaltning av denne sykdom inkluderer catering til barnas fysiske og følelsesmessige utfordringer.

Mens det avhenger av pasienten, leddgikt, sett under ett, anses uhelbredelig i dag. De fleste leddgikt behandlinger er utformet for enkelt å håndtere smerte og minimere ytterligere skade. Potensielle ledelse alternativer omfatter fysioterapi, NSAIDs (Non-steroidal anti-inflammatorisk narkotika), kortikosteroider, muskelavslappende, akupunktur, elektromagnetisk puls terapi, smertestillende, manuell terapi, elektrostimuleringsteknikker, etc. Det er kirurgiske alternativer tilgjengelig i tillegg. Men i de fleste tilfeller, er det ingen behandling av arthritis. En av de mest effektive løsningene tilgjengelig i dag omfatter leddprotesekirurgi ved leddgikt og osteoporose.

Dr Garima Anandani (P.T.), CMP, Dip. MDTHead- klinisk virksomhet, er Qi Spine ClinicDr Anandani den første legen fra India for å kvalifisere for den prestisjetunge Diploma i M.D.T. fra The McKenzie Institute International og University of Otago. Hun har fått spesialisert opplæring i Spine rehabilitering & fra St Davids Spine and Sports Therapy, Austin, Texas (USA) og fra poliklinikken, Seattle (USA). Hun er også en av de få Certified Mulligan utøvere i India, med over 14 års klinisk erfaring i håndtering av muskel- og skjelettlidelser.