Hjem >> helse >> Hva er leddgikt?

Hva er leddgikt?

Det er vanskelig å anslå hvor mange mennesker har leddgikt og ikke vet det fordi de forbinder artritt med gamle mennesker, uansett hvor gammel du er, du kan være lider av leddgikt. Det er mange forskjellige problemer som er klumpet seg inn under artritt paraply. Felles problemer kan påvirke unge og gamle. Leddgikt kan også påvirke noen felles i kroppen din. Vanligvis folk tenker på leddgikt som manifesting i leddene i hendene, men andre områder av kroppen kan oppleve smerter forbundet med noen former for leddgikt. Når du søker behandling for leddsmerter, vil legen din sannsynligvis kjøre flere tester før settling på en diagnostisk tilnærming for å behandle din sykdom.

Hvis du mistenker at du lider av noen form for leddgikt, her er en titt på de grunnleggende detaljene i de 3 viktigste felles problemer som forårsaker leddgikt sykdom. Fullt forstå disse vanlige problemer kan tillate deg å gjøre endringer i livsstil for å beskytte deg mot utviklingen av disse smertefulle sykdommer, eller i det minste hjelpe deg med å håndtere eventuelle smerter du kan ha oppstått.

Topp tre typer leddgikt

Artrose er ofte diagnostisert hos idrettsutøvere i alle aldre. Enhver type ekstrem felles bruk kan skade skjøten og årsaken bein på bein kontakt. Alle fra idrettsutøvere til kontorarbeidere kan utvikle slitasjegikt. Du kan unngå denne typen leddgikt ved riktig trening og condition kroppen din før du tar på noen form for ekstrem fysisk aktivitet. Hvis du jobber på et kontor, kan du ikke tenke på din daglige jobb som en aktiv en, men konstant bruk av datamaskin kan føre til utvikling av slitasjegikt i hender og håndledd.

En annen type leddgikt som er ofte sett av leger er Revmatoid artritt. Denne tilstanden oppstår når en persons immunsystem blir forvirret og begynner å angripe brusk i en persons ledd. Når brusken brytes ned, leddene begynner å falle sammen, og resultatet er ben til ben kontakt. Dette utløser så leddgikt symptomer som hevelse i leddene som forårsaker ekstrem smerte. I tillegg kan reumatoid artritt føre til andre problemer i tillegg, som tretthet, en mangel på ønske om mat, og i noen tilfeller til og med en feber vil utvikle seg.

Mange typer leddgikt påvirker leddene i en persons lemmer men Bekhterevs sykdom, vanligvis påvirker furu. Menn er mest sannsynlig lider av Bekhterevs sykdom, også kjent som AS. Dette er en kronisk sykdom enn det som kan forårsake år med smerte og må administreres i hele pasientens levetid. Det er fortsatt mange studier som blir gjort for å pin peker den eksakte årsaken til denne smertefulle leddgikt sykdommen.

www.OSC-Ortho.com behandler pasienter fra hele landet, og spesielt Virginia, Maryland og North Carolina. Se vår nettside på leddgikt behandling.