Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er de vanligste hjerteinfarkt symptomer?

Hva er de vanligste hjerteinfarkt symptomer?

Hjerteinfarkt symptomer kan variere fra person til person, fra mindre til ekstreme. Andre mennesker kan ikke engang merke noen symptomer i det hele tatt eller rabatt symptomatisk ubehag fordi det er ingen ledsagende smerter. Felles hjerteinfarkt symptomer er smerter eller trykk i brystet, halsen eller armene; kortpustethet; en racing hjerteslag; og ørhet.

Smerte er vanligvis den mest anerkjente og velkjente symptom på et hjerteinfarkt. Smerte, trykk, eller ubehag ved midten av brystet under et hjerteinfarkt kan være mild til alvorlig. Denne følelsen har blitt beskrevet av hjerteinfarkt pasienter som en verkende, tetthet, brenning, eller klemme sensasjoner. Noen mennesker selv beskriver følelsen som ligner på intens fordøyelsesbesvær eller halsbrann. Hvis noen av disse ubehagelige følelsene oppleves for mer enn noen få minutter, bør et sykehus eller lege varsles umiddelbart. Det er også viktig å merke seg at noen mennesker, kvinner mer enn menn, kan ikke oppleve brystsmerter mens du har et hjerteinfarkt.

I løpet av et hjerteinfarkt, smerte kan ikke merkes bare i brystet. Smerte eller ubehag i en eller begge armer kan også bli opplevd. Kjeven, skulderen, eller nakke kan også skade under et hjerteinfarkt. Noen av disse følelser av ubehag, når følte sammen med brystsmerter, kan være tidlige hjerteinfarkt symptomer.
Ad

Kortpustethet er en annen vanlig hjerteinfarkt symptom. Kortpustethet kan bety en rekke ting for forskjellige folk. Det kan bety at en person sliter med å puste, synes det er vanskelig å ta pusten, tar grunne åndedrag, eller puste for fort.

En racing puls eller puls kan også være et symptom på et hjerteinfarkt. Dette betyr vanligvis at hjertet arbeider hardere, idet man har problemer med å pumpe blod til resten av kroppen. Selvfølgelig kan en økt hjertefrekvens ikke være et symptom på et hjerteinfarkt i det hele tatt. Under trening eller anstrengende aktivitet, en persons hjertefrekvens også raskere. En måte å fortelle om en racing hjerte kan være en indikasjon på et hjerteinfarkt er å hvile. Hvis hjertet bremser ned og det er ingen andre symptomer, er det sannsynligvis ikke et hjerteinfarkt symptom.

ørhet eller besvimelse kan også være et symptom på et hjerteinfarkt. Dette skjer vanligvis når det er utilstrekkelig blodtilførsel til hjernen. I tilfelle av et hjerteinfarkt, kan det hende at hjertet ikke være i stand til å pumpe tilstrekkelig blod og oksygen til hjernen. Det kan også oppstå på grunn av et hjerte som pumper for sakte eller for fort.

Andre hjerteinfarkt symptomer kan være kvalme, oppkast, svetting, angst og tretthet. Å få til et sykehus eller lege under et hjerteinfarkt er ekstremt viktig. De fleste eksperter er enige om at i løpet av et hjerteinfarkt, den viktigste faktoren som avgjør overlevelse er på tide. Hvis en person opplever en eller flere hjerteinfarkt symptomer, bør de oppsøke lege umiddelbart. Leger er i stand til å administrere behandlinger for å stoppe hjerteinfarkt og begrense skade.