Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er Spinal Shock?

Hva er Spinal Shock?

Røntgenstråler brukes vanligvis for å diagnostisere ryggradssjokk.

Spinal sjokk er kroppens reaksjon på traumer eller skader på ryggmargen. Denne prosessen starter innen få minutter etter skaden, men det kan ta flere timer å presentere et fullstendig scenario. Vanligvis vil en reduksjon i bevegelse og følelse oppstå under nivået av skade.

På grunn av skaden, hevelse begynner å forekomme. Dette forårsaker en reduksjon i blodstrømmen som fører til en nedgang i oksygenstrømmen til området. Blodårene kan også gå i stykker hvis skaden er alvorlig nok, som kan forårsake kraftig blødning i området. Kroppen viser en redusert evne til å regulere seg selv, derfor, den elektriske aktiviteten i området avtar og forårsaker endringer i bevegelse og følelse.

En MR -skanning bør tas for å få tilgang til omfanget av ryggradskader.

Spinal sjokk kan også hindre den uskadede delen av ryggmargen. Generell betennelse kutter evnen til andre deler av ryggmargen til å kommunisere med hjernen. Avhengig av alvorlighetsgraden av skaden, tap av følelse, reflekser og en total lammelse av lemmer under skadeområdet kan oppstå. Andre kroppsfunksjoner, som blærekontroll kan også påvirkes.

Spinal sjokk er et resultat av en skade på ryggmargen.

Spinal sjokk kan vare fra flere dager til flere uker, avhengig av alvorlighetsgraden av skaden og hensiktsmessig behandling. Symptomer kan bli gradvis verre hvis de ikke behandles. Den beste muligheten for utvinning kommer med behandling innen åtte timer etter skade. Standard behandling av betennelse eller hevelse er å administrere steroider. Steroider kan redusere ytterligere skade som kan forårsake nervedød ved å kontrollere hevelsen som kutter blodet og oksygenforsyningen til området. Derimot, til tross for behandling, gjenværende eller langvarig funksjonshemming kan oppstå.

Spinal sjokk kan oppstå som følge av et alvorlig fall.

For å diagnostisere spinal sjokk på riktig måte, røntgenstråler, CT- og MR -undersøkelser tas for å vurdere skadeomfanget. Hvis det er mistanke om en ryggradskade, umiddelbar immobilisering etterfulgt av disse testene kan redusere risikoen for varig skade. Ustabile ryggmargsskader krever vanligvis kirurgisk inngrep for å gjenvinne stabilitet og unngå ytterligere skade.

Nervevev som komprimeres på grunn av hevelsen har stor sannsynlighet for fullstendig returfunksjon hvis den blir diagnostisert og behandlet på riktig måte. Hvis nerven blir transeksjonert, eller kutt, nerveskade vil være permanent. Enhver dysfunksjon som fortsetter etter seks måneder har en høyere forekomst av å bli permanent.

Noen pasienter med ryggmargsskade kan utvikle pusteproblemer.

Full gjenoppretting etter ryggradssjokk bruker vanligvis bruk av fysioterapeuter og ergoterapeuter, ettersom både grove og fine motoriske ferdigheter kan trenge litt finjustering. Terapi brukes til å strekke og styrke muskler, og å gi pasienten hjelpemidler som rullatorhjelpemidler eller seler for å forbedre den generelle mobiliteten. Strategier for å håndtere dysrefleksi eller endringer i normale reflekser, og nevrogen eller nervesmerter som ofte er forbundet med ryggmargsstøt, brukes også for å gjenvinne normal funksjon så raskt som mulig.