Hjem >> ernæring >> Hvordan lage de jammiest mykkokte eggene

Hvordan lage de jammiest mykkokte eggene

Vi kan alle være enige om at egg er en frokostmat - de er lette, men inneholder massevis av proteiner. Og du vet hva som er enda bedre enn et hardkokt egg? En saftig, mykkokt egg med en lys eggeplomme som søl ut som syltetøy. Du oppnår denne teksturen ved å koke egget mykt i nøyaktig 6 minutter, og deretter kaste det ned i et isbad, som sikrer at tilberedningsprosessen stopper ved 6-minutters merket.

Du trenger ikke å spise et syltete egg med brød for å nyte konsistensen - bryt det opp på en avokadohalvdel eller på toppen av en velsmakende grøt eller en frokostsalat.

Og her er en idiotsikker måte å oppnå et perfekt mykt kokt egg med et oser, kremet eggeplomme hver gang.

1

Kok eggene

Kiersten Hickman/Eat This, Ikke det!

Kok opp en middels gryte med vann. Senk flere egg forsiktig ned i vannet, pass på at du ikke avbryter kokingen. Stek dem nøyaktig 6 minutter.

2

Kast dem i et isbad

Kiersten Hickman/Eat This, Ikke det!

I mellomtiden, forberede et isbad (en bolle med is og litt vann). Fjern eggene fra varmen og kast dem umiddelbart i isbadet - dette forhindrer egg i å steke lenger. La dem sitte i isbadet i flere minutter.

3

Skrell dem

Kiersten Hickman/Eat This, Ikke det!

Fjern eggene fra isbadet og skrell dem. Du vil legge merke til at skallet løsner i store biter, gjør jobben veldig enkel.

4

Server på brød, avokado, eller over korn

Kiersten Hickman/Eat This, Ikke det!

Tenk på egget ditt som en sausebombe. Legg den forsiktig på toppen av et stykke toast, halv avokado, eller en kornskål, og bryt den opp, la eggeplommen ose ut. Tilsett et dryss flakende havsalt på toppen og nyt.

I SLEKT: Den enkle måten å lage sunnere komfortmat.