Hjem >> ernæring >> Hva er fordelene med å bruke Schisandra Berry?

Hva er fordelene med å bruke Schisandra Berry?

Vi har så mye å lære av naturmidler som brukes i kinesisk tradisjonell medisin. Landet har den lengste historien om dokumenterte helseresultater fra behandlinger, mer enn 2, 200 år verdt observasjon og eksperimentering. Gamle medisinmetoder er fortsatt mye brukt som standard for omsorg. For amerikanerne, mange av disse urteterapiene er å foretrekke fremfor strengere reseptbelagte medisiner, men brukes også i økende grad som sykdomsforebygging - for å optimalisere den generelle helsen og bekjempe sykdommen før den utvikler seg. Det er tilfellet med schisandra berry. La oss ta en titt på fordelene med å legge det til kostholdet ditt.

Hva er Schisandra?

Adrien Paczosa, RD, LD, CEDRD-S, en lisensiert diettist som praktiserer i Austin, Texas og grunnlegger av I Live Well Nutrition sier:"Schisandra er en bær og vil falle inn i kategorien goji eller acai. Den har antioksidantkomponenter og er beskyttende. Men det er fremdeles ikke nok forskning på den."

Det er bæret av en klatrevin som vokser i Nord -Kina og Russland. Noen alternative navn for det er Wu wei zi og "frukten med fem smaker" - sistnevnte fordi den har alle de forskjellige smakskomponentene:søt, sur, bitter, skarp, og salt. Bæret er ekstremt høyt i antioksidanter og lignaner.

Schisandra er tilgjengelig fersk eller tørket i helmatform og i pulver eller tinkturer. Vitamininnholdet avhenger av hvordan du spiser det, Adrien forklarer, "Å spise det hentet fra bæret gir mer fiber." Det brukes vanligvis bare til medisinske formål.

Hva er helsemessige fordeler med schisandra?

Det ser ut til å være ganske mange potensielle fordeler med schisandra. Det har blitt brukt til å senke både psykisk og fysisk stress og gjenopprette balansen i kroppens systemer. Det avgifter leveren og øker kognisjon og konsentrasjon. Studier på dyr har funnet antiinflammatoriske og kreftdempende effekter, så vel som et løft for stoffskiftet. Det finnes svært få kliniske studier på mennesker. Sannsynligvis er det mest studerte området den positive effekten det har på leverfunksjonen. Schisandra kan beskytte leverfunksjonen og hjelpe til med utvinning av levertransplanterte pasienter.

I kinesisk medisin, schisandra brukes til å lindre symptomer på overgangsalder, bekjempe symptomene på aldring, avgifte kroppen, og gjenopprette vitaliteten. Det har også blitt brukt i hudtoner. Det er veldig sammentrekkende og hjelper huden med å holde på fuktighet, gjenoppretter en ungdommelig glød. Schisandra regnes som et adaptogen, et begrep som brukes i holistisk medisin for urter som hjelper kroppen med å opprettholde balansen og tilpasse seg fysisk, kjemisk, og biologiske stressorer.

Er det bivirkninger ved å ta schisandra?

Det er en indikasjon på at schisandra kan forårsake sammentrekning av livmoren, og derfor bør den ikke konsumeres under graviditet. Noen mulige interaksjoner med reseptbelagte medisiner finnes, spesielt medisiner ment for å forhindre blodpropp og levermedisin.

Utenfor disse interaksjonene, Det er ingen kjente bivirkninger av schisandra. Derimot, Husk at det fortsatt må forskes på schisandras -effekt på mennesker. Med slike ordspråklige fordeler, mer forskning vil bidra til å optimalisere bruken.

Legge til schisandra i kostholdet ditt

Du kan legge til schisandra bær, pulver, og tinkturer til smoothies og juice, eller bare spis bærene hele (selv om de kan være for sure til direkte inntak). Bare noen få bær om dagen kan gi fordelene beskrevet av tradisjonell medisin. Det finnes også oppskrifter på schisandrasirup, og den brukes på samme måte som hyllebærsirup, som styrker immunsystemet. Andre oppskrifter, som denne til jordbærsalat, kombiner pulveret med søte og salte matvarer.