Hjem >> ernæring >> Zaatar:Hvordan bruke krydderblandingen i Midtøsten

Zaatar:Hvordan bruke krydderblandingen i Midtøsten

Za'atar refererer til en krydderblanding av tørket merian, oregano, timian, sumac, ristede sesamfrø, og salt. Det er også navnet på en urt som vokser vilt i Libanon, en hybrid av merian, oregano, og timian kalt Origanum syriacum. Uttalt 'zah-tar', krydderblandingen har en rekke forskjellige bruksområder på kjøkkenet. Kommersielt tilberedt za'atar blir også referert til som 'isop' eller 'hellig isop', da planten sies å bli brukt i renselsesritualer i Bibelen.

Leetal Arazi, medgründer av rosende håndverksmessige krydderbutikk i Midtøsten New York Shuk, navngir selve urten som en viktig ingrediens i en za'atar krydderblanding. "En avgjørende del av za'atar -blandingen er selve urten, og den er preget av sine små hvite blomster og veldig velduftende bomullsblader. Som mange urter, smaken er veldig bestemt av oljeinnholdet og dyrkingsstedet. "

Er za'atar sunt?

Mange av ingrediensene i za'atar har påvist helsemessige fordeler. Oregano ekstrakt har vist seg å heve serotonin og forbedre humøret. Sumac er ekstremt høyt i antioksidanter, regulerer blodsukkeret, forbedre kardiovaskulær helse og redusere effekten av aldring. Timian har en lang historie med medisinsk bruk for luftveisproblemer. Et naturlig hostedempende middel med antivirale og antibiotiske egenskaper, timian har vist seg å være effektiv i behandling av forkjølelse. Det kan øke immunsystemet og redusere betennelse i kroppen. Merian hjelper fordøyelsen, hjelpe til med å bryte ned mat og stimulere appetitten.

Hvordan bruker du za'atar?

Za'atar krydderblanding passer til alt fra popcorn til kylling. Za'atar kan legges til før matlaging på kjøttboller, kabobs, og stekte grønnsaker. Den passer til stekte grønnsaker og komplimenterer pizza. En av de mest tradisjonelle bruksområdene er drysset over labneh, en libanesisk anstrengt yoghurt, skape en robust dukkert for pitabrød. Du kan også blande den i hummus med olivenolje for en dukkert for naan. Det er så allsidig, Leetal forteller oss, "Za'atar bør brukes til frokost, lunsj, og middag. "

Hennes favoritt måte å spise za'atar er lett, "Den klassiske måten med za'atar blandes med olivenolje og spises med ferskt brød. Jeg elsker å strø za'atar i salatene mine, stekte grønnsaker, og jeg lager også sprø za'atar -poteter for gjentagelse. "

Hvordan kjøpe za'atar?

New York Shuk har nettopp samarbeidet med Hayden Flour Mills for å lage en za'atar snacking cracker. Ziyad lager en za'atar av førsteklasses kvalitet som er tilgjengelig på Amazon. Zesty Z lager et populært Za'atar -krydder som de anbefaler å dryppe på laks eller smøre på en sandwich. The Spice House lager også en blanding med sumac, sesam, isop og oregano.

I SLEKT: Lett, sunn, 350 kalori oppskriftsideer du kan lage hjemme.