Hjem >> Medisin >> Hvordan lage IV Fluids

Hvordan lage IV Fluids

Hvis du er i den medisinske industrien, er det viktig at du vet hvordan du skal gjøre og gi intravenøs væske. Selv om mange ganger IV væske kommer i en ferdigblandet pose, må du vite hvordan du gjør IV væsker i tillegg. Det kan være vanskelig, og selvfølgelig er det viktig å få blandingen helt riktig; ellers risikerer du å skade pasientens helse.
Trinn 1
Forstå formel nødvendig. De fleste IV sekker holder ca en liter, eller 1000ml.The mengden av medisiner for å blande inn i saltvannsoppløsning avhenger av pasientens behov. Hvis du bruker en ferdigblandet bag, forstår at de alle ser det samme, men kan inneholde ulik medisiner; som med alle medisinske beslutninger, dobbeltsjekke alt.
Du må kanskje finne ut hvor mange milligram å levere basert på pasientens vekt. For eksempel, hvis et medikament bør gis i en konsentrasjon på 0,5 mg /kg, først konvertere pasientens vekt i kilo. Deretter sette opp et forhold til å bestemme det nøyaktige beløpet.
Trinn 2
Finn riktig infusjonshastigheten. Pasienten bør aldri få mer enn 4 unser IV væsker i timen. Det er 30 milliliter i en unse av væske; en felles IV ordre, for eksempel, er 125 ml /time. Du må imidlertid ta pasientens helse i betraktning; de med hjerte-eller nyreproblemer bør få en lavere mengde væske. For å endre infusjonshastighet, bruker IV rør som leverer den riktige drypp rate. For å bestemme drypp rate, multiplisere mengden av IV væske bestilt av rulle faktor på IV rør, deretter dele av tidsrammen bestilt.
Trinn 3
Dobbeltsjekk dine beregninger. Alltid dobbeltsjekke dine beregninger. Ellers er du risikere pasientens helse. Dette er spesielt viktig ved å gi en pasient en ny eller potensielt dødelig medisinering. Hvis du er en sykepleierstudent, lovlig må du sjekke denne beregningen med instruktør eller lege før du handler på den.
Trinn 4
administrere IV væske løsning. Inspiser posen for å sørge for at posen ikke lekker. Still inn riktig drypp slangen. Deretter kobler IV pose til pasienten, ved hjelp av metoden beskrevet i sykepleie klasser.
Fleste sykepleiere bruker mye av sin tid arbeider med intravenøse væsker. Hvis du er en sykepleier eller arbeid i den medisinske profesjon, må du vite hvordan du gjør IV væsker riktig. Mens medisiner er nødvendig, kan de fleste av dem forårsake skade hvis dosen er for høy. Omvendt kan en dose som er for lavt for ikke å være effektive. For medisinering administrasjon, sjekk at du har rett til stoffet, rett pasient, riktig dose til rett tid, og riktig rute.