Hjem >> ernæring >> Hvordan lage et måltid Plan

Hvordan lage et måltid Plan

Hvis du er en mor eller en husmor, å ha et måltid plan er et av høydepunktene i hver dag rutine. Måltid planlegging er viktig fordi det krever at du tenker på mat som er sunt for familien å spise.
Måltid planlegging er en tidsbesparende strategi. Hvis du allerede har måltider planlagt, vet du hva du får når du går til markedet eller i butikken. Også, det gir deg mer tid til andre ting som må gjøres, fordi du allerede vet hva du skal forberede seg til frokost, lunsj og middag
Her er noen enkle trinn om hvordan å lage et måltid plan.
Lag en oversikt. Sjekk hva du allerede har i ditt kjøkken. Dette vil gi deg en idé om måltider som du kan lage mat for dagen. Lage en liste over hva du har og ikke har vil fortelle deg hva du trenger for å komme fra markedet eller i butikken.
Lag en liste over dine oppskrifter. Skriv ned en liste over oppskrifter som du vet hvordan du skal lage mat. Dette er også en måte å vite hvilke oppskrifter er raskere å tilberede hvis du har liten tid kokk.
Lag en liste over familiens all-time favoritter. Skriv ned en liste over oppskrifter som familien nyter å spise mest. Dette er en god måte for deg å lage plan måltider som kan være hyggelig og morsomt å spise.
Lag en ukentlig meny. Å gjøre en ukentlig meny sparer deg bryet med å ta seg tid til å planlegge måltider hver dag. Du kan sannsynligvis gjøre de vanlige enkle måltider for å forberede seg mandag til fredag, spesielt hvis du er en fungerende husmor. Tenk på spesielle måltider for å forberede seg på lørdager og søndager, siden du har mer tid til å lage mat og tilbringe tid med familien.
Sjekk budsjettet. Selvfølgelig må du planlegge måltider som er innenfor budsjettet. Du ville ikke ønsker å gå over budsjett. Dette kan ødelegge din økonomi, også. Hold deg til budsjettet som du har satt til side for måltider.
Når vi tenker på måltider vi trenger for å forberede for familien, må vi alltid sørge for at det vi forberede er passe for familiens helsebehov. Dessuten må vi tenke på hvor mye mat som vi trenger for å forberede for hvert medlem av familien. Hvis du tilhører en stor familie, må du forberede nok til å mate dem alle til deres tilfredshet. Hvis du har en liten familie, forberede bare riktig mengde mat. Du ønsker ikke å kaste bort penger forbereder for mye mat som bare vil gå til spille. Større familie betyr større budsjett for måltider. Og selvfølgelig, betyr mindre familie mindre budsjett. Med økonomien som vi har i dag, er det viktig at vi lærer kunsten måltid planlegging. Prisene pleier å være så høy og uforutsigbar. Vi ønsker å sørge for at vi kan holde vår familie sunn og fornøyd med det vi serverer dem hver dag.