Hjem >> ernæring >> Hvordan lage en diabetiker Diet Plan

Hvordan lage en diabetiker Diet Plan

En diabetes diett plan består av en enkel, sunn spising plan spesielt beregnet for å kontrollere kroppens produksjon av blodsukkeret. Diabetes diett planer trenger ikke å være komplisert. Det betyr rett og slett å spise et utvalg av mat i kontrollerte mengder og spising under vanlige måltidene.
Nøkkelen til en vellykket diabetiker diett plan er konsistens. Denne dietten fokuserer på sunn og næringsrik mat som frukt, grønnsaker og helkorn. En diabetiker kropp kan reagere raskt på overdreven kalori og fettinntak, noe som kan føre til en uønsket økning i blodsukkeret. Og i stedet for å bruke restriksjoner, en diett som inneholder fett-fri mat og reduserte kalorier er det best å spise plan ikke bare for diabetikere, men for alle, så vel. Her er noen måter å gjøre en diabetiker måltid plan.

 1. Planlegg måltider og sette opp en rutine mealtime. Spise måltider i løpet av regelmessige måltider bidrar til en diabetiker kontroll på inntaket av karbohydrater. Riktige mengder av et måltid kan også bidra til å regulere blodsukkeret.
 2. Velg den sunneste matvarer. Grønnsaker, frukt og hele korn er de sunneste matvarer passer for en diabetiker. Pass på at du inkluderer alle av dem i hvert måltid. Vellykket diett planer har alltid fulgt denne regelen, så du bør vurdere å legge disse typer matvarer i kostholdet ditt.
 3. Be om hjelp fra ernæringsfysiolog. Dietitians kan gi deg verdifull informasjon om måter å gjøre en diabetiker diett plan og hvordan du skal velge riktig diett mat. De kan også justere og regulere den anbefalte diett avhengig av diabetisk helse, livsstil og smak.
 4. Legg merke til karbohydratinntak. Telle det totale karbohydratinntak for hvert måltid. Dette kan sikre at blodsukkeret er fortsatt innenfor trygge grenser etter hvert måltid. Dette vil bidra til å forebygge behovet for insulin medisiner.
 5. Legg variasjon til mat valg. Diabetikere trenger ikke å spise samme mat hvert måltid. Ta med et utvalg av mat til hjelp i møte dine ernæringsmessige mål. Sjekk ut noen diett oppskrifter for å gi deg noen ideer om måltider som du kan tilberede.
 6. Velg matvarer som er rike på fiber. Fiber som nøtter, helkorn, belgfrukter, frukt og grønnsaker bidra til å redusere risikoen for hjertesykdom og regulere kroppens blodsukkernivået. Legge til 25-30 gram fiber hver dag er et flott tillegg til diett plan.
 7. Spis fersk fisk. Fisk er en god kilde til protein og vitaminer. Bortsett fra dens næringsinnhold, er et protein diett også rik på omega 3 fettsyrer, som senker blod fett i kroppen.
 8. Exercise. Regelmessig trening kan brenne overflødig sukker i kroppen og regulere mengden. Trening og riktig kosthold kan hjelpe deg med å administrere diabetes lettere.
 9. Velg lavt kolesterol matvarer. Dietter lavt kolesterol kan styre lipider og fettstoffer i blodet som forårsaker høyt blodsukker. Det kan også redusere kardiovaskulære komplikasjoner ved omtrent 20-50 prosent. Velge slankere kutt av kjøtt og bruker skummet melk i stedet for hele melkeprodukter kan hjelpe deg å oppnå en lav kolesterol diett.
  Å ha diabetes betyr ikke at du trenger å spise spesielle matvarer. Det betyr bare til å spise i moderate mengder for å unngå komplikasjoner. Lage din sunn spising plan ved hjelp av sunn mat, tar regelmessig mosjon og ansette vektkontroll kan hjelpe deg å kontrollere din diabetes.