Hjem >> helse >> Hva er en skrå muskel?

Hva er en skrå muskel?

De skrå musklene består av ytre skråmuskel og indre skråmuskel.

De skrå musklene består av ytre skråmuskel og indre skråmuskel. De er en gruppe muskler i magen (magen) som virker sammen og danner en fast vegg. Denne veggen støtter ryggradens muskler og indre organer bidrar til å opprettholde en oppreist holdning og beskytter organene mot å bli skadet ved å holde dem i sin anatomiske (forventede) posisjon. Virvelløse dyr, magen er et stort kroppshulrom omsluttet av lag av muskelveggen foran og på sidene. Virvelsøylen på baksiden huser og beskytter store deler av tarmen, som deler av spiserøret, magesekken, tynntarmen, tykktarmen, leveren, bukspyttkjertelen, galleblæren og milten, samt deler av urinsystemet, som f.eks. som nyrer og urinledere. Sammentrekningen av magemusklene hjelper til med å puste ut og øker det intraabdominale trykket, for eksempel ved nysing, hosting, avføring, vannlating og fødsel.

Grunnleggende anatomi av de skrå musklene

Magemusklene jobber sammen for å produsere bevegelser i ryggraden, samt å komprimere mageinnvollene. Det finnes to typer skråmuskler:ytre skråmuskel og indre skråmuskel, med særegne opphav og funksjoner. De skrå musklene utgjør to av de tre muskellagene som omgir bukveggen med det tredje laget av transversus abdominis-muskelen.

Ekstern skråmuskel

Det er den ytterste muskelen som ligger på begge sider av stammen. Muskelfibrene ligger under thorax (bryst) og abdominal hud som stammer fra de nedre ribbeina til bekkenet (hoftebenet). Den muskulære delen utgjør den laterale delen av bukveggen. Muskelen bidrar til variasjonen av kroppsbevegelser og er hovedsakelig ansvarlig for å utføre funksjoner, som å vri sidene av stammen, trekke brystet nedover, rotere ryggraden. Enhver form for belastning, skade eller traume i muskelen kan være ødeleggende.

Funksjoner til den ytre skrå muskelen:

Den ytre skrå magemuskelen har en rekke funksjoner avhengig av om den trekker seg sammen ensidig (en side) eller bilateralt (begge sider). Når den handler ensidig og i synergi med den indre skrå muskelen, roterer den stammen til motsatt side. Når man jobber sammen med ryggmuskler, bidrar det til å bøye stammen sidelengs. Ved sammentrekning på begge sider fører det til foroverbøyning (foroverbøyning) av stammen. Denne aktiviteten øker også tonus i bukveggen og positivt intraabdominalt trykk, som er en del av ulike fysiologiske prosesser, som tvungen utånding, avføring (avføring), vannlating (vannlating) og fødsel (fødsel).

Indre skråmuskel

Det er et bredt, tynt muskuløst ark som finnes på sidene av magen arrangert vinkelrett (i rette vinkler) og dypt på den ytre skrå muskelen. Den har flere opprinnelsessteder og er delt inn i fremre (fremre) fibre, bakre (bakre) fibre og laterale (sideveis) fibre i henhold til opprinnelsesstedene. Denne muskelen er en motsatt kraft til membranen som reduserer volumet i øvre brysthule under utånding. Sammentrekningen av denne muskelen roterer og bøyer også stammen sidelengs. Muskelen kalles også "samme siderotator."

Funksjoner til den indre skrå muskelen:

Sammen med andre muskler i bukveggen er indre bukmuskel viktig for å opprettholde normal bukveggspenning. Sammentrekningen av disse musklene har en beskyttende og støttende rolle. Den bilaterale (begge sider) sammentrekningen av denne muskelen øker også det intraabdominale trykket og hjelper til med funksjoner, for eksempel tvungen ekspirasjon (ekspirasjon), vannlating (vannlating), avføring (avføring). Svakheten til disse musklene øker risikoen for abdominal brokk.