Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er en T1 MR?

Hva er en T1 MR?

En T1 magnetic resonance imaging (MRI) studie er en type grunnleggende MR studie som kan gjennomføres for å samle inn informasjon om hva som skjer inne i pasientens kropp. Denne testen kan utføres hurtig og returnerer høy kontrast. Pasienter kan bli bedt om å gjennomgå gjentatte tester ved hjelp av ulike MR-teknikker i noen tilfeller, og andre medisinsk bildediagnostikk kan også bestilles ved behov, sammen med diagnostiske verktøy som bloodwork.

T1 er en verdi som brukes for å referere til hvordan ulike vev i kroppen svare på pulsene fra MR-maskinen. Disse maskinene fungerer ved spennende protoner og lese den resulterende endringer i magnetfeltet. Den T1 verdi refererer til gjennomsnittlige tiden protoner i en gitt vevstype tilbringe i et høyt energitilstand før retur tilbake til sin grunntilstand. Ulike vev, som fett og muskler, reagerer forskjellig på MR pulser, skape kontrast i de resulterende bildene.
Ad

T1 MR er spesielt nyttig å avbilde hjernen, som grå og hvit substans oppfører seg svært ulikt og en skarp , klart bilde av hjernen vil bli returnert. I tillegg vil hyperintense lesjoner i hjernen vises tydelig på MR som svært mørke flekker, mens ting som blødninger vises blek til hvitt, avhengig av størrelse og intensitet. Ved hjelp av T1 MRI tillater en lege for å oppnå et bilde med høy oppløsning av innsiden av hjernen for å samle inn informasjon som brukes i utviklingen av en behandlingsplan for pasienten.

Forskjellige vev i kroppen er sagt å ha forskjellig T1 " vekter, "henviser til sin aktivitet i MR-maskinen. Justering av de pulser som brukes av maskinen kan returnere forskjellige resultater ved å eksitere protoner på forskjellige måter. Dette kan brukes til å skape tredimensjonale MR avbildning og MR farge, i tillegg til detaljerte svart-hvitt-T1 MRI-bilder.

Dette er den mest vanlige formen for MRI brukes i medisinsk diagnose, og det kan gjøres med eller uten et kontrastmiddel. Noen ganger kan en skanning utføres uten kontrast først og deretter gjentatt med kontrast for å fremheve noen forskjeller og strukturelle abnormiteter. Under en T1 MR, vil pasienten må ligge helt stille på et bord i MR-maskinen. Maskinen kan være støyende og kan være ubehagelig, og pasientene er vanligvis tilbys ørebeskyttelse og kan gis beroligende midler for å hjelpe dem å holde ro i maskinen. Flytte under T1 MR forstyrrer målingene, og kan tvinge en gjentakelse av testen for å samle inn nøyaktige data.