Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er HPV?

HPV

Hva er HPV?

HPV

, eller humant papillomavirus, er en gruppe på over 100 infeksjoner som ofte er symptomfrie. Omtrent 30% av denne gruppen er seksuelt overførbare sykdommer (SOS) som resulterer i kontakt fra en infisert partner. Man kan ikke hindre HPV ved å bruke kondom, siden viruset kan være til stede på huden rundt kjønnsorganene.

HPV har nylig fått mye oppmerksomhet fordi det er nå kjent at noen former for HPV føre alle former for livmorhals kreft. HPV er ofte ikke nevnt av de som er smittet. I noen tilfeller former for HPV vil føre til kjønnsvorter som kan være til stede på kjønnsorganene eller rundt anus, men ofte HPV presenterer ingen symptomer, eller slike ubetydelige symptomer at de blir ignorert av de smittede.

HPV har ingen gjeldende kur. Oral medisiner kan midlertidig føre til at vortene å løse. Likevel liker Herpes kan vorter også går igjen og må behandles på nytt på et senere tidspunkt. Det virkelige målet i behandlingen er å gjøre pasienten klar over den potensielle risikoen forbundet med HPV, siden de fleste diagnoser forekomme i nærvær av en unormal PAP smøre test.
Ad

Den PAP er en del av det som skal være en årlig gynekologisk eksamen for kvinner. Det tar en liten mengde av vev fra livmorhalsen, som deretter undersøkt ved en lab for å fastslå om noen unormale celler eksisterer. Noen ganger unormale celler skje kun én gang og aldri gjenta seg. I andre tilfeller vil fremtidige celleprøver viser vedvarende spredning av unormale celler indikerer livmorhalskreft.

Når genital warts ikke er tilstede, er det PAP den eneste måten å teste for HPV. Det finnes ingen test for menn, noe som er uheldig, fordi HPV kan også forårsake peniskreft. I fravær av tilgjengelig testing, er forsiktig med seksualpartnere oppfordret av Centers for Disease Control (CDC) i USA. De foreslår at hvis man velger å være seksuelt aktiv, bør de gjøre det med en langsiktig monogam partner.

Hvis man har flere partnere, øker man risikoen for å pådra HPV. Hvis en partner er klar over at i det siste, har han eller hun hadde kjønnsvorter, eller en unormal celleprøve, er det bare rettferdig å formidle dette til alle potensielle partnere for å redusere risiko for dem. Dessverre kan man ikke være sikker på at en potensiell partner ikke har HPV siden testmetoder er begrenset.

Risikoen for seksuelt overførbare HPV er videre spredning av uvitenhet. Seksuelt aktive tenåringer har en tendens til ikke å innse at noen form for kontakt med en annen persons kjønnsorganer kan overføre HPV, og at de fleste seksuelt overførbare sykdommer kan spres uten samleie. Manglende tilgang til riktig behandling og rådgivning bør en tenåring blir seksuelt aktive fører vanligvis til tenåringer blir feilinformert om risikoen for seksuell kontakt av noe slag.

Siden HPV er nå angitt i en alvorlig type kreft, forskere arbeider aktivt for å bedre metoder for HPV diagnose. Det er også forskning på en mulig vaksine på et senere tidspunkt. For nå er det medisinske fellesskapet utøve sin innsats mot utdanning av det offentlige om HPV, slik at kvinner vil være sikker på ikke å hoppe over deres anbefalte årlige gynekologiske eksamener. CDC anbefaler også at alle som har kjønnsvorter eller som har hatt kontakt med noen med HPV bør diskutere dette med legen sin.