Hjem >> helse >> Hva er en dermatoscope?

Hva er en dermatoscope?

Dermatoscopy (også kjent av noen som dermoscopy eller epiluminescence mikroskopi) er ordet som beskriver studien og undersøkelse av huden ved hjelp av en dermatoscope.

Dermoscopes, eller dermatoskop
, er nyttige verktøy brukes av hud lege for å hjelpe til med å undersøke huden. Det er en ikke invasiv håndholdt forstørrelse verktøy, mye som et forstørrelsesglass, med en lyskilde vedlagt. Det er straightly plassert på hudoverflaten av pasienten for å analysere de sentrale morfologiske strukturer av hudsår som er på og under overflaten av huden som ikke er lett overskuelig med det blotte øye. Det gir direkte visning og analysere av epidermis og papillær dermis. Dette ryddig syn på huden kan hjelpe til med å diagnostisere hudkreft, spesielt melanomer og differensierende melanom hudkreft fra Moles eller mer gunstige pigmentert nevi.

Bruk av en dermatoscope

Mens dermatoskop ble primitivt oppfunnet for bruker i diagnostisering av malignt melanom hudkreft, kan de brukes til å vise og diagnose mange hudsykdommer. Modifiserte dermatoskop er raskt bli en standard i håret forskning. Dermatoskop fanget hår bilder og selv bare endret digitale kameraer med optisk vedlegg, kan behandles ved hjelp av spesiell programvare for å telle hår denseness, diameter, og håret vekstrater. Dermatoskop kan brukes for en nøye gransking av mange hudsykdommer, inkludert xeroderma pigmentosum, follikulitt, arrvev og vaskulær forsyning, dermatofibroma, lentigo maligna, og en rekke nevi.

dermatoscope programmer

Det er spesielt nyttig i diagnostisering av malignt melanom. I dette tilfellet kan en hudlege trenger en nærmere oversikt over huden til å skille en melanoma kreft fra en godartet føflekk. Mens melanom diagnose er den vanligste bruken av en dermatoscope, kan dermatoskop også være nyttig for mange andre diagnoser i tillegg. Studier har blitt brakt ut som bruker dermatoskop til å vurdere kapillærene i huden og finger spiker senger og å studere mønstre av hårsekkene og deres denseness. De har også blitt brukt til å analysere forhold inkludert pityriasis rosea, spisshund nevus, aktinisk keratose, og til og med konsekvensene av stoffer som steroid atrofi evaluering.

Det er en dermatoscope ikke en dermoscope!

Mens de fleste hudleger bruker ordene "dermoscope" og "dermoscopy" når forklarer studie av huden ved hjelp av et forstørrelses verktøy de riktige ordene er faktisk "dermatoscopic", "dermatoscope" og også "Dermatoskop". Bare for å understreke det - undersøkelse av huden som kalles dermatologi og ikke Dermology! Ordet formen begynner med dermat- eller dermato- kombinerer stammen av det greske ordet derma, betyr hud, eller dermatos, i huden. Derfor Dermatoskop er studiet av huden med et forstørrelses enhet - en dermatoscope.

Om forfatteren Catherine Halls

Forfatteren Catherine Halls er dypt involvert med et forskningsprosjekt på undersøkelse av huden ved hjelp av en dermatoscope
. Hun skriver også informative artikler for å utdanne folk på dermatoscope. For flere detaljer vennligst se: - www.Dermatoscopes.com

Om forfatteren

Forfatteren Catherine Halls er dypt involvert med et forskningsprosjekt på undersøkelse av huden ved hjelp. en dermatoscope. Hun skriver også informative artikler for å utdanne folk på dermatoscope. For flere detaljer vennligst se: - www.dermatoscopes.com.