Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er noen typer ryggproblemer?

Hva er noen typer ryggproblemer?

Det finnes mange forskjellige typer ryggproblemer og hver er preget av varierende grad og typer smerte. Muskelspenninger og platen problemer er typiske årsaker til ryggsmerter. Noen vanlige typer ryggproblemer er isjias, en herniated plate og slitasjegikt. Tilbake problemer kan føre til akutt eller kronisk smerte.

Kroniske ryggsmerter varer i minst flere måneder. Det kan stoppe for en stund og deretter tilbake. Akutte ryggsmerter er midlertidig smerte som begynner plutselig og varer bare noen dager eller et par uker. Akutte ryggsmerter kan oppstå etter løfte noe tungt eller vri ryggen som sklir og faller. Både kronisk og akutt ryggsmerter kan være mild til alvorlig og i de øvre eller nedre deler av baksiden.

isjias er et vanlig problem tilbake som involverer irritasjon av isjiasnerven. Isjiasnerven starter på korsryggen og går gjennom bekken området ned på baksiden av leggen. Det er den største nerve i kroppen. Det viktigste symptomet på isjias er smerter som begynner i lav rygg og fortsetter nedover baksiden av leggen. Prikking, nummenhet eller svakhet i rygg og ben kan også forekomme.
Ad

En herniated platen er en type tilbake problem som vanligvis oppstår i korsryggen. Lumbalcolumna er den delen av ryggsøylen mellom ribbeina og hoftene. Plater er det støtdempende materiale som hjelper trekk og beskytte ryggraden og en herniated plate oppstår når en plate presser på nervene rundt ryggraden. En sklei eller sprukket plate er den samme som en herniated plate. Den naturlige aldringsprosessen reduserer mengden demping mellom platene, slik at en herniated platen er mer sannsynlig hos eldre.

Artrose er en annen tilbake problem som er mer sannsynlig til å skje med aldring. De over seksti er spesielt utsatt for slitasjegikt. Osteoartritt er en type leddgikt som ødelegger leddbrusken, eller demping protein, finnes mellom bein. Symptomer på problemer relatert til slitasjegikt inkluderer en kjedelig verke på en del av ryggraden når du får ut av sengen.