Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er forskjellige typer fingerskader?

Hva er forskjellige typer fingerskader?

De ulike typer fingerskader omfatter brudd, der et bein, eller antall bein, i fingeren er brutt; forstuinger, som oppstår når leddbånd er revet; seneskader, som er tilsvarende forstuinger; og skader på neglen, noe som kan føre til at det å bryte, bli knust, eller falle av. I tillegg har kutt (kutt) på fingrene er vanlig, hvorav noen er svært små, og andre som kan kreve masker. Burns til finger er også svært vanlig. I de mest ekstreme tilfellene kan en amputasjon eller delvis amputasjon sikkert bli betraktet som en form for fingerskade.

Rifter og brannsår på fingrene er noen av de hyppigst forekommende fingerskader, ofte på grunn av usikre oppførsel mens matlaging på kjøkkenet eller mens grilling ute. Så lenge disse sår er ikke alvorlige, de kan vanligvis bare behandles med såpe og vann for å fjerne eventuelle rester, samt dekket med antibakteriell gel og en bandasje. En brenne kan kjøres under kaldt vann og deretter dekket med aloe vera gel. Hvis en rift eller brenne er alvorlig, kan det imidlertid være nødvendig å gå til lege eller sykehus for behandling som masker.
annonse

Noen av de mer alvorlige fingerskader inkluderer pauser, forstuinger og sene skader, som ofte oppstår når fingeren er bøyd i en unaturlig vinkel eller slengte inn en dør, for eksempel. En pause kan vanligvis bli tilbakestilt og deretter avstivet med en liten finger eller hånd skinne, er det vanligvis ikke nødvendig å sette en støpt på området, med mindre det var en forbindelse brudd i hvilken benet kommer gjennom huden. En måte å holde en finger immobile på vei til legen er å tape en popsicle pinne til den, eller å bare tape det til neste finger. Forstuing eller sene påkjenningen kan også kreve en splint. Alvorlige skader på neglen vanligvis bare trenger tid til å gro, samt regelmessig rengjøring av området og hindrer den fra å bli smittet, noe som er sant for noen skade der huden er ødelagt.

amputasjoner eller delvis amputasjoner krever akutt behandling. Trykket skal settes på såret for å stoppe blødningen, og den avkuttede fingeren skal lagres på is på vei til sykehuset. I det hele tatt, må du straks behandle alle fingerskader når de oppstår, og gå til legen hvis de ikke ser ut til å bli bedre, for å unngå å forårsake permanent skade eller en alvorlig infeksjon.