Hjem >> Medisin >> ? Hva er de forskjellige typer impulskontrollforstyrrelser

? Hva er de forskjellige typer impulskontrollforstyrrelser

There finnes en rekke lidelser assortert, eller bidra til impulskontrollforstyrrelse inkludert:
Antisosial personlighetsforstyrrelse er ofte diagnosen når separate show oppnådd mangel på respekt for, og selv lovbruddet av rettighetene til, de rundt dem. De bruker løgn, bedrag og annen antisosial atferd som et middel for å nå sine mål å oppnå fordeler for seg selv eller bare for fornøyelsens skyld. Vanligvis er det ingen anger for sine aktiviteter.
Substance Abuse Disorder er mønsteret av rusmiddelbruk som bringer ugunstige utfall for overgriperen. Manglende evne til å leve innenfor sosiale normer ved å holde en jobb, går på skole, eller å ta vare på sin familie og ignorerer andre samfunnsmessige forpliktelser, er alle former for overgrep. Kjøring under påvirkning og andre juridiske problemer er ofte et resultat av rusmisbruk.
Mood disorders er de som forårsaker noen form for forstyrrelse i ens normale humør fører til tap av funksjon og glede i livet. De omfatter: Major Depressive Disorder, dystymi, bipolar lidelse og Cyclothymic Disorder. Forskjellene mellom de tre første er hovedsakelig tid og alvorlighetsgrad relatert. Bipolar lidelse er tydelig ved at depressive lows oppleves av den lidende er merket med perioder med ekstrem høy eller mani.
Schizofreni er en farlig lidelse med symptomer som vrangforestillinger, hallusinasjoner, usammenhengende og kataton atferd i noen tilfeller. Drifts er vanligvis under gjennomsnittet i løpet av disse episodene og arbeid, familie, skole, og relasjoner er ofte sterkt berørt.
Paraphilias er lidelser der man opplever seksuelle impulser og advokater som resulterer i atferd og fantasier.

spesifikke lidelser omfatter: ekshibisjonisme avsløre ens kjønnsorganer, fetisjisme konsentrasjon om en bestemt ikke levende objekt for tilfredstillelse, som sko, frotteurism gni mot eller berører en ikke samtykkende person, og pedofili en seksuell fokus på prepubescent barn, 13 år og yngre, seksuell masochisme lidelsene til seg selv, seksuell sadisme ydmykelse av andre, og voyeurisme visning intetanende mennesker, generelt fremmede
i tillegg er det mer sjeldne sykdommer forbundet med impulskontroll Disorder.
Intermittent Explosive Disorder er impulsen til å angripe mennesker eller ødelegge eiendom. Mens man ville minne om at alle sinte mennesker har Intermittent Explosive Disorder, er det relativt sjelden i virkeligheten. Oftere, en variant av denne farlige lidelse er til stede i form av aggressiv atferd sammen med andre lidelser som narsissisme eller paranoia.
Interessant, en variant av denne lidelse der enkelte vanligvis mannlige utstillinger bare en forekomst av dette flyktige oppførsel, i stedet for et mønster, heter amok som i filippinsk er oversatt som gal av raseri og er opphavet til begrepet kjører amok også stavet amok.
Kleptomani er impulsen til å stjele elementer som ikke er nødvendig for ens personlige bruk eller pengeverdien elementet holder. Det er ingen vrede hevn involvert, bare spenningen ved å stjele. Kleptomani er en relativt sjelden diagnose først og fremst knyttet til butikktyveri og blir oppdaget oftere hos kvinner enn menn.
Pyromania er impulsen til å sette branner for å få glede redusere spenninger eller å øke ens tilfredsstillelse. Pyromaniacs har en interesse eller tiltrekning til brann og pyromani som en ekte diagnose oppdages oftere hos menn med senkede læring evner og sosiale ferdigheter.
Spilleavhengighet er impulsen til å stadig på gamble utenfor ens midler og begynner vanligvis som en måte å unnslippe overveldende følelser. Den spilleavhengige kan ofte ligge til hans eller hennes venner, familie og terapeut.
Spilleavhengige er forventet å øke sine innsatser i større og større mengder for å oppnå den samme høye. De er ofte ikke i stand til å redusere deres gambling og bli opprørt, går videre til mer risikofylt atferd som forfalskning eller underslag.
Trichotillomania er impulsen til å tvinge ens håret ut igjen for nytelse, tilfredsstillelse, eller for å redusere spenninger . Når regnet ganske sjelden, har forskning vist at det er mer utbredt enn en gang trodde
impulskontrollforstyrrelser har alle én ting til felles:. Den tilsynelatende manglende evne til å kontrollere sine impulser på grunn av spenningen det utgivelser, eller gleden og øyeblikkelig tilfredstillelse oppførselen gir
øyeblikkelig tilfredsstillelse. Symptomene på impulskontroll

man trenger ikke å se lenger enn Dagsrevyen for å se et utrolig utvalg lærebok eksempler, om du vil, av Impulse kontroll Disorder: en bil jage langs en overfylt motorvei der en hensynsløs sjåfør setter tusenvis av menneskeliv i fare; en berømt person banket opp av kjæresten sin; en høy profil finansmann som svindlerier intetanende kunder og nære fortrolige i årevis.