Hjem >> Medisin >> Hva er de forskjellige typer hårtap?

Hva er de forskjellige typer hårtap?

Little fra little du observere disse små flekker av hår tynning og deretter Shedding av, og bringer deg til en akutt bevissthet om at du opplever hårtap. Hvis du er i en eldre alder, kan dette tilskrives som et tegn på aldring, men noen ganger tilstanden kan krype på deg tidlig og under visse omstendigheter.
Det finnes forskjellige typer hårtap forhold og de har sine ulike årsaker og botemidler. For å utdype det fullt Jeg har nummerert nedenfor typer hårtap, deres årsaker og behandling. Dette er for å hjelpe deg å forstå tilstanden i enkle ord.
Alopecia areata
Det er en tilstand der en person lider raske hårtap i en liten mengde tid. Det er ofte kjennetegnet ved flekkvis håravfall som beløper seg til ca. 50%. Det finnes to typer Alopecia areata, som er Alopecia totalis og Alopecia Universalis.
Årsaker inkluderer hormonell ubalanse, stress, medisiner, graviditet eller skjoldbrusk funksjonsfeil. Denne tilstanden fører til en autoimmun (et fenomen hvor kroppens vev blir angrepet av sitt eget immunsystem) respons som får kroppen til å produsere antistoffer mot hårsekken strukturer og dermed ødelegge dem.
Håravfall fra alopecia kan reverseres bare ved i seg selv i noen tilfeller. Men det finnes også medisiner som aktuell kremer og steroid injeksjoner som du kan bruke til å stimulere tilbake hårvekst i disse lappene.
Alopecia totalis
Dette er en tilstand der en person opplever en raskt innsettende hårtap på hodebunnen, innenfor et bestemt tidsrom. Omfanget kan også gå så langt som å miste håret på øyenbrynene og vippene.
Alopecia Universalis
En type alopecia der det er rask tap av alt hår på hodebunnen og kroppen.
Kronisk telogen effluvium
Dette er en type hårtap som er vanlig hos kvinner, preget av påfallende fortynning av håret og tydelig hårløse flekker i en periode på måneder. Dette er også den type oppleves av pasienter som gjennomgår kjemoterapi. Det har vanligvis en akutt innsettende, men en kronisk form finnes også med en mer snikende start.
Hos kvinner er gradvis tap og tynning forårsaket av en jernmangel der de er utsatt for, fordi de vanligvis mister blod under sine menstruasjonen. P-piller, kan fødsel og abort også vanlige årsaker.
Alvorlig infeksjon, kjemoterapi, krasje dietter, metabolsk stress, psykisk stress, og en større operasjon kan også føre til hårtap.
Denne tilstanden er reversible og kan løse spontant fordi det er hovedsakelig en reaktiv prosess. Når årsakene er korrigert, kan det løse problemet. Jerntilskudd for damene, riktig ernæring og behandling av sykdom som forårsaker det.
Trichotillomania
Dette er en psykologisk tilstand der en person har sterk trang til å nappe, trekke eller vri håret før det er tatt av. Det er en tvangsmessig oppførsel som påvirker 4% av befolkningen, vanligvis påvirker kvinner. Det oppstår vanligvis før fylte 17 og yngre barn ville ha en tendens til å vokse dette problemet.
Konstant trekking og plukker av hår resultater til en ujevn opptreden på hodebunnen, som er preget av usammenhengende områder og diffust hår distribusjon .
Behavioral terapi sammen med medisiner kan bidra til å avlaste problemet.
androgene Håravfall /androgen alopeci /Pattern Alopecia
Denne tilstanden rammer både kvinner og kvinner, men det er svært vanlig blant menn, noe som er grunnen til at det ofte kalles som "mannlig mønster baldness". Det påvirker 35 millioner menn i USA, og det kan starte så tidlig som i tenårene, men høyst sannsynlig i menn over 50.
Det starter over templene og forsvinner enda lenger danner en definert mønster, vanligvis danner en "M" form. I andre tilfeller skallethet begynner på kronen av hodet og deretter utvikler seg til delvis eller fullstendig skallethet. Men hos kvinner, totalt skallethet sjelden skjer heller ikke sine hairlines trekke seg tilbake, men tynning av hår over hele hodet er klart.
Det ble enighet om at androgen alopeci har genetiske faktorer. Det har en tendens til å bli overlevert i en familie som er grunnen til at hvis du har en forelder eller en nær slektning med tilstanden, risikoen for å ha det øker. Hårtap kan også utløses av medisinske forhold som prostataforstørrelse eller koronar hjertesykdom.
Menn, som regel de som har råd, vil melde deg på håret implantering. En metode som FUT (follicular enhet transplantasjon) er der en stripe av hårsekkene er tatt ut av donor området av hodet, vanligvis på baksiden, og deretter implantert til skallet flekk. Det er en meget effektiv fremgangsmåte vanligvis gjengivelse imponerende resultater. Men dette bør bare være det siste alternativet, fordi det er andre medisiner behandlinger som Minoxidil blant alle andre som kan også være foreskrevet av legen din.

Denne informasjonen gir deg en oversikt over de vanligste håravfall problem led av folk flest. Hvis du finner noen symptomer kjente til din egen, får den hjelpen du kan umiddelbart. Jeg laget denne artikkelen med håp om at det kan kaste noe kunnskap om de vanligste spørsmålene og bekymring rundt de ulike typer hår tap.