Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er forskjellige typer mageinfeksjoner?

Hva er forskjellige typer mageinfeksjoner?

Det finnes mange typer mageinfeksjoner som kan påvirke en person. De omfatter tarminfeksjoner, som vanligvis forårsakes av virus og bakterier, så vel som de som påvirker vitale organer, slik som nyrer og lever. Abdominale infeksjoner ofte føre dem som lider av dem en god del smerter og kan føre til slike symptomer som kvalme, oppkast, diaré og appetitt forstyrrelser. Slike infeksjoner kan også påvirke bevegelsen av tarmer og passasjen av urin.

tarm infeksjoner er blant de vanligste typene av mageinfeksjoner. Disse infeksjonene utvikler ofte når bakterier eller virus invaderer tarmen, men de kan også utvikle seg på grunn av andre sykdomsfremkallende organismer. For eksempel kan en person utvikle en tarminfeksjon på grunn av parasitter eller sopp.

Selv om det er ulike årsaker til tarminfeksjoner, tegn på denne typen mageinfeksjon er ofte like. I mange tilfeller vil en person som har en mageinfeksjon lider av kvalme, oppkast og diaré eller forstoppelse. En person med denne tilstanden kan også utvikle smerte eller kramper i mageregionen, samt et tap av appetitt. Noen mennesker kan utvikle en feber, men dette avhenger ofte av organismen som forårsaket mageinfeksjon. Noen mennesker også lider av dehydrering som følge av tarminfeksjoner, men dette er ofte et resultat av væsketap forbundet med oppkast og diaré.
Annonse

Infeksjoner kan også utvikle seg i andre deler av magen, inkludert nyrer, som er ansvarlig for filtrering av urenheter fra blodet. En nyre infeksjon starter vanligvis i en persons blære eller i røret, kalt urinrøret, som fører urinen ut av kroppen. Fra blæren eller urinrøret, infeksjon vanligvis gjør sin vei til nyrene. Denne type abdominal infeksjon er vanligvis forårsaket av bakterier og kan bli livstruende hvis venstre ubehandlet. Nyre infeksjon symptomer kan inkludere magesmerter, endringer i hyppig vannlating, smertefull vannlating og tilstedeværelsen av blod i urinen.

Leveren er et viktig organ som har en rekke arbeidsplasser viktig for fordøyelsen, protein bygningen og fjerne giftstoffer fra kroppen. Lever infeksjoner, men også er blant de typene mageinfeksjoner som en person kan lide, og de kan være et resultat av viral inntrengere som kan gjøre en person veldig syk i en kort periode eller føre til kroniske symptomer. Bakterier kan også forårsake leverinfeksjoner. Blant de vanligste symptomene på en lever infeksjon er smerte og hevelse, gulnet hud og øyne, oppkast, kvalme og vekttap. Endringer i en persons avføring kan også utvikle seg i forhold til en leverinfeksjon.