Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er de forskjellige typer nikotinprodukter

Hva er de forskjellige typer nikotinprodukter

Det er mange ulike nikotinprodukter, inkludert noe med tobakk-sigaretter, snus, sigarer, etc, -. Til spesielle produkter som er ment å bidra til å avvenne folk av røyking, slik som tannkjøttet og patcher. Noen selskaper har også kommet opp med nikotin pellets-lite godteri-lignende tabletter som inneholder nikotin og kommer i ulike smaker, som mynte eller kanel. Elektroniske sigaretter eller e-sigaretter, har også kommet på markedet, og leverer nikotin til brukere uten de syke effektene av tobakksrøyk.

Nikotin er en naturlig kjemisk stoff som finnes i tobakksplanter. Mindre spor av det kan også naturlig finnes i matvarer som tomater og poteter. For mye av det 20. århundre, røyke sigaretter og bruker andre tobakksprodukter blir utbredt vaner og allment akseptert. Ved 1990-tallet, men studier hadde vist Nikotin å være et vanedannende stoff og videre avdekket at tobakksvarer var en av de viktigste årsakene til kreft. Selv om røyking er fortsatt populær blant mange, de fleste er nå klar over farene ved røyking, noe som kan ha ført til en mindre andel av røykere generelt. Mange byer over hele verden har iverksatt noen form for røykeforbudet på offentlige steder, ytterligere begrense utbredelsen av røyking nikotinprodukter.
Ad

Ikke alle tobakk nikotinprodukter er røkt. Skråtobakk, eller tygge, er tobakk som brukere setter inn i munnen for å suge saft. Skråtobakk kommer i to former: hele bladet eller snus. Hele bladet tygge krever at brukeren for å male produktet med sine tenner for å frigi nikotin-inneholdende saft. Snus, på den annen side, males opp til en finere skjema; har brukeren bare å la produktet hvile inne i det nedre leppe for saft til å bli absorbert inn i munnen. Tygging tobakksprodukter er kjente årsaker til kreft i munn og svelg.

Som Nikotin er et vanedannende stoff, er det et stort marked av nikotinprodukter beregnet på å hjelpe folk slutte å røyke eller tygge tobakk. Disse produktene inneholder mindre spor av nikotin som er ment å sakte avvenne brukeren av stoffet. Etter samråd med lege om hvilket produkt som er best for en bestemt enkeltes behov, kan man velge mellom nikotin tannkjøtt, patcher eller pastiller.

Slike produkter er ment å brukes for en bestemt periode, etter som den enkelte har forhåpentligvis sparket sin avhengighet. Stoppe nikotin forbruk i ett slag kalles slutte "cold turkey". Selv om denne metoden fungerer for noen individer, for andre abstinenssymptomer og cravings bevise for vanskelig å erobre uten hjelp av et nikotinprodukt.

Noen mennesker velger å fortsette å bruke nikotinprodukter, men ønsker å i det minste gjøre det uten de skadelige effektene av tobakksrøyk og tygge. E-sigaretter tillate brukere å inhalere puffs av nikotin som simulerer opplevelsen av tobakksrøyk. E-sigaretter kan også avgi ikke-nikotin damp for å hjelpe røykere sparke en nikotinavhengighet.

Candy-lignende nikotinprodukter produsert av tobakksgigantene har også kommet på markedet. Produktene vanligvis kommer i form av strimler, orbs og pinner som er godteri-flavored alternativer til røyking som inneholder nikotin. Slike produkter har fått omfattende kritikk under argumentet om at deres godteri skjema kan være fristende å yngre aldersgrupper.

På sin egen, uten skadelige røyk, kjemikalier og økte sjanser for kreft i forbindelse med tobakksvarer-nikotin er mye mer godartet for helsen, men fortsatt er ikke akkurat regnes som et sunt produkt. Selv om det kan bidra til å stimulere energi og indusere avslapning i mennesker, kan dets vanedannende kvaliteter være psykisk skadelig. Det kan også øke risikoen for hjertesykdom med økende mengder av dårlig kolesterol.