Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er symptomene på dårlig sirkulasjon?

Hva er symptomene på dårlig sirkulasjon?

Symptomene på dårlig sirkulasjon kan være alarmerende, men de er en måte kroppen varsler deg om et problem. Dårlig sirkulasjon er oftest forårsaket av perifer karsykdom (PAD), som er når blodårene blir trange og begrense mengden av blodtilførselen til armer, ben og ekstremiteter. Røyking, mangel på mosjon, og diabetes kan øke risikoen for PAD og dårlig sirkulasjon. Gjenkjenne symptomene på dårlig sirkulasjon kan tidlig behandling og øker sjansene for å behandle det enkelt.

Nummenhet og svakhet i bena er blant de vanligste tegn på dårlig sirkulasjon. Det er mer alvorlig, og mer merkbart når stå i lange perioder av gangen, eller når man står i en stilling for en lang tidsperiode. Nummenhet kan føles som nåler til noen mennesker, eller det kan være en manglende følelse i huden og musklene.

Et annet viktig symptom på dårlig sirkulasjon er kulde i ekstremiteter. Ekstremiteter inkluderer ens tær, fingre og ører. Den kulde er forårsaket av det faktum at varme blod er ute av stand til å strømme til disse områdene. Nummenhet kan bety at personen som opplever kalde ekstremiteter kanskje ikke merke dette symptomet. En lege eller et familiemedlem kan være mer sannsynlig å legge merke til kulde i ekstremitetene når man kommer i kontakt med dem.
Ad

For menn erektil dysfunksjon kan også være en indikator på dårlig sirkulasjon. Blodstrøm til penis bevirker vevet å ekspandere. Hvis blodet ikke kan nå dette området, eller når det for sakte, kan vevet ikke utvide og penis kan ikke bli oppreist. Kvinner med dårlig sirkulasjon kan oppleve en tilsvarende mangel på blodtilførselen til kjønnsorganene.

Dårlig sirkulasjon kan også føre til smertefulle kramper. Normalt kramper forårsaket av dårlig sirkulasjon forekommer i den nedre halvdel av kroppen, slik som hofte, låret eller leggen muskel. Dette symptomet er mer sannsynlig til å skje når du går eller trapper. Dette er fordi dårlig sirkulasjon reduserer mengden av blod som strømmer til musklene. Hvis musklene ikke får nok oksygen fra friskt blod, kan det føre til kramper og smerter.

Den siste kjente symptom på dårlig sirkulasjon er sår på beina som tar lang tid å helbrede. Blodstrømmen bidrar til å helbrede sår og sår. Uten riktig blodstrømmen til disse områdene, kan selv små sår ikke leges på riktig måte. En person med dårlig sirkulasjon er også mer sannsynlig å legge merke spontane blåmerker og sår. Dårlig sirkulasjon gjør huden og vevet mer skjør og mer utsatt for skader fra selv små støt eller skraper.