Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er de vanligste årsakene til grønn hud?

Hva er de vanligste årsakene til grønn hud?

Bruk av kobbersmykker kan forårsake grønn hud.

Noen av de vanligste årsakene til grønn hud er anemi og misfarging ved bruk av visse smykker. I noen tilfeller, denne tilstanden kan også være forbundet med alvorlige helseproblemer, for eksempel mangel på flere organer. Det er også mulig for grønn hud å bare være et resultat av blåmerker, selv om huden som er misfarget på denne måten vanligvis vil være svært lokalisert og vise en rekke nyanser når den helbreder. Med mindre misfargingen åpenbart er lokalisert til et blåmerke eller knyttet til bruk av smykker, bare en lege kan diagnostisere problemet riktig.


Et blåmerke kan forårsake misfarging av huden.

Hypokrom anemi , en gang kjent som klorose , er en potensiell årsak til grønn hud. Denne tilstanden resulterer i at de røde blodcellene mangler det normale nivået av hemoglobin som normalt gir dem deres røde farge. Følgelig, mennesker med hypokrom anemi viser noen ganger en grønn blekhet i huden. Andre symptomer på tilstanden kan være kortpustethet, hodepine, og mangel på matlyst, mens potensielle årsaker inkluderer B 6 mangel, lav jernabsorpsjon, visse typer infeksjoner, eller til og med blyforgiftning.


Frihetsgudinnen vises grønn fordi den er laget av kobber.

En annen mulig årsak til grønn hud er blåmerker, som vanligvis innebærer indre blødninger i ekstracellulært rom i huden. Blåmerker ser ofte opprinnelig rødblå eller lilla ut, som skyldes den røde pigmenteringen i blodets hemoglobin. Dette brytes deretter ned til forbindelser som biliverdin, biliruben, og hemosiderin, som hver har en annen farge. Spesielt Biliverdin kan ha en grønnaktig nyanse, og dets tilstedeværelse i et blåmerke kan føre til at huden ser grønn ut. Et blåmerke har ofte mange av disse forbindelsene tilstede når som helst under helingsprosessen, så farger som rødt, blå, grønn, gul, og gyldenbrun kan alle være tilstede i et blåmerke.


Hypokrom anemi, som resulterer i at de røde blodlegemene mangler det normale nivået av hemoglobin, er en potensiell årsak til grønn hud.

Selv om anemi og blåmerker kan forårsake grønne hudfarger, de vil vanligvis ikke resultere i en veldig lys grønn nyanse. Det har, derimot, vært forekomster av hud som inntar en så levende tone etter flere organsvikt. I tilfeller som multiple organsvikt, eller sepsis , det kan bli mulig for matfargestoffer å bli absorbert i det ekstracellulære rommet. Dette kan føre til at huden får en lys blå eller grønn fargetone. Matfargestoffer anses som trygge til konsum basert delvis på at de ikke kan absorberes, men i tilfeller der multiple organsvikt eller sepsis er tilstede, de kan absorberes.


De som har misfarget hud som ikke er relatert til skade eller varer mer enn flere dager, bør få fullstendig blodtelling av legen sin.

Grønn hud kan også være forårsaket av bruk av visse smykker. Spesielt, bruk av tilbehør laget av kobber kan ha denne effekten. Svette fra huden kan reagere med kobberet, i virkeligheten tærer på overflaten av smykket og resulterer i samme type kobbersalter som forårsaker kobberbaserte gjenstander, som den amerikanske frihetsgudinnen, å vises grønt. Dette materialet kan deretter overføres til huden, får den til å ha samme farge.