Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er Variola Virus?

Hva er Variola Virus?

Variola virus er en selvreproduserende patogen som induserer utbruddet av kopper. Utelukkende en menneske-orienterte sykdom, variola viruset har blitt ansett for å være utryddet i tre tiår, men deler av organismen fortsatt eksisterer for forskningsformål. I fravær av en kur, er vaksinering den eneste metoden for Variola virus forebygging. På grunn av trusselen om sin bruk i biologisk krigføring, er variola virus blir gjensyn med å få en bedre forståelse av sin natur, overføring og potensielle behandlingstilbud.

Vanligvis kjent som kopper, dette medlem av Poxviridae familien virus er svært invasiv. Når en person blir eksponert gjennom innånding av infiserte, luftbårne dråper, bruker viruset individets celler som et middel for transport til lymfesystemet før den lander i blodet. Avhengig av alvorligheten av infeksjonen, kan man utvikle en felles presentasjon av vanlige kopper eller en mer uttalt, dermal-baserte hemoragisk formen av viruset. Personer som har mottatt en kopper vaksinasjon kan likevel utvikle infeksjoner hvis de utsettes for variola virus, en presentasjon som kalles modifisert kopper. Hovedformer av koppevirus, inkludert flatskjerm og hemoragisk presentasjoner, gjennomføre en betydelig høy dødelighet.
Ad

På grunn av utbredt vaksinasjon og bekreftet utrydding av kopper i 1980, en bekreftet tilfelle av variola virus i dag kan føre til at utstedelse av et verdensomspennende helse krise og antennes frykten for en pandemi. Hvis noen skulle bli smittet med variola virus og viser tegn til en kopper utslett, ville en vevsprøve tas og sendes til Centers for Disease Control og Prevention (CDC). Den symptoma enkelte ville bli umiddelbart innlagt på sykehus og plassert i isolasjon i påvente av en bekreftelse av en diagnose av CDC.

Vurderer kopper symptomer kan etterligne de av andre forhold, blant annet monkey- og vannkopper, en fullstendig medisinsk historie av den enkelte må tas og en fullstendig fysisk undersøkelse utført. Helsepersonell er opplært til å gjenkjenne den karakteristiske kopper utslett og andre tegn og symptomer på sykdommen. For å bekrefte en diagnose, i tillegg til en vevsprøve, laboratorietester kan utføres, inkludert en viruskultur, hvor fluidprøver blir oppnådd for analyse.

Inkubasjonstiden for kopper er vanligvis litt over to uker. Enkeltpersoner vil vanligvis utvikle influensaliknende tegn, inkludert feber, vedvarende hodepine, og uttalt tretthet. Etter utviklingen av første symptomene, enkeltpersoner vil utvikle avslørende kopper utslett som i utgangspunktet presenterer som flate lesjoner før danner blemmer og pustler. Koppe utslett vil vanligvis form på ansiktet og overkroppen før nedstigning til stammen og nedre ekstremiteter. Den sprekker av kopper blemmer og pustler kan indusere ekstrem smerte, og den generelle utviklingen av lesjon utvikling kan være dødelig for enkelte mennesker.

Behandling for variola virus er vanligvis sentrert på symptomlindring og utrydding av noen underliggende bakteriell infeksjon . De som viser tegn på sekundær infeksjon kan gjennomgå aggressiv behandling med antibiotika medisiner. I noen tilfeller kan reseptbelagte smertestillende medikamenter gis for å lindre ubehag. Støttende terapi, inkludert ekstra oksygen, kan gis til de med nedsatt åndedrett. Omfattende arrdannelse vanligvis finnes i kjølvannet av helbredet lesjoner som har kaster sine skorper.