Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva er symptomene på en tibial Stress Fracture?

Hva er symptomene på en tibial Stress Fracture?

tibial stress brudd, noe som skjer i leggen bein langs fronten av leggmuskelen, er en beinskade fra overforbruk som er vanlig i løpere. Hovedsymptomet er leggen smerte, vanligvis oppleves som et crescendo smerte, som blir verre med aktivitet. Andre symptomer inkluderer hevelse langs leggen og ømhet i leggen. Smerten vanligvis ikke skje mens i ro, men. Det er mange faktorer som kan føre til en tibial stress brudd, for eksempel overtrening, feil ernæring, og lave nivåer av testosteron eller østrogen.

Gjentatte overbelastning og stress av tibia bein hindre den fra å være i stand til naturlig helbrede seg og føre til en belastning brudd i tibia. Benet er i stand til å absorbere støt på grunn av gjentatte traumer, som svekker beinet. En diagnose innebærer en grundig medisinsk historie, fysisk eksamen, og muligens et bein scan. X-stråler vanligvis ikke viser et bein stress brudd, selv om påfølgende røntgen kan avsløre hvor beinet prøver å helbrede.
Ad

Det vanligste symptomet på en tibial stress fracture er lokalisert leggen smerte langs nedre halvparten av tibia, og det er lik den smerten oppleves med shin splinter. Det vil vanligvis starter som en kjedelig verke eller lett irritasjon og bygge opp til en bankende, skarp smerte med fortsatt bruk av benet. Smerten gradvis forverres med aktivitet som gåing, løping eller trening. Vanligvis forsvinner leggen smerte mens ved hvile, men i alvorlige tilfeller kan den fortsette selv når benet ikke er i bruk. I slike tilfeller kan smertene være ille nok til å hindre en person fra å være i stand til å gå.

Et annet symptom på en stress brudd i tibia er hevelse langs leggen på grunn av betennelse i muskler, sener, og vevet som omgir benet. Tibia ben kan skade eller det kan være muskel ømhet i området av frakturen når den trykkes på. I noen tilfeller kan kalv smerte eller knesmerter også oppstå med en tibial stress brudd.

Det er flere faktorer som kan føre til smerte og andre symptomer på en tibial stress brudd. Overtrening, som gjør en trening som er for intens eller for høyt volum, kan resultere i en tibial bein skader fra repetitive stress. Feilernæring og mangel på kalsium og magnesium kan føre til dårlig helse ben og øker risikoen for tretthetsbrudd. Lave nivåer av testosteron eller østrogen er også risikofaktorer, samt kronisk bruk av visse medisiner som steroider.