Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva skjer i andre trimester av svangerskapet?

Hva skjer i andre trimester av svangerskapet?

I løpet av andre trimester av svangerskapet, utvikler fosterutvikling i store sprang. Graviditet symptomer for mor gjennomgår også noen endringer. Mange mødre rapporterer at andre trimester er den enkleste delen av en graviditet, selv om individuelle erfaringer kan variere. Risikoen for spontanabort er også radikalt redusert, og forventningsfulle foreldre ofte begynne å fortelle venner og familie som de går inn i denne fasen av svangerskapet.

Dekker den fjerde, femte og sjette måned av svangerskapet, andre trimester av svangerskapet vanligvis markerer forsvinningen av tretthet, kvalme, morgenkvalme, og ømme bryster. Moren vil merke fysiske endringer, inkludert mørkere hud, hevelse bryster, og utseendet på svake sammentrekninger, kjent som Braxton Hicks sammentrekninger. Noen utflod er normalt i denne fasen av svangerskapet. Kvinner kan også oppleve smerte og ømhet i hofter og bekken som kroppen tilpasser å gjøre plass til den voksende fosteret.

I løpet av andre trimester, kvinner kan være mer utsatt for urinveisinfeksjoner og blære infeksjoner. Noen kvinner utvikler forstoppelse og hemoroider. Noen kosttilskudd justeringer kan gjøre kvinner føler seg mer komfortabel og redusere disse graviditet symptomer. Kvinner også vanligvis begynner å vise i denne fasen av svangerskapet, og de kan legge merke til tegn på vektøkning i områder som lår og overarmer.
Ad

Inne i livmoren, utvikler fosteret en søvn-våkne syklus og blir mye mer aktive og nysgjerrige. Mellom 14 og 18 uker, vil fosteret begynne å bevege seg. Noen landemerker i fosterutviklingen som skjer i løpet av andre trimester av svangerskapet er utvikling av kjønnsorganer, utseendet på svelgerefleksen, hårvekst, utseende av fingeravtrykk, utvikling av skjelettet, og utvikling av hørselen. I tillegg er fosteret i stand til å gjøre ansiktsuttrykk.

Mot slutten av den andre trimester av svangerskapet, begynner fosteret for å oppnå tilstanden av ekstrauterin levedyktighet. Hvis fosteret må være levert i en nødssituasjon, kan intensiv medisinsk behandling tillate det å overleve utenfor mors kropp. For tidlig fødsel bærer en rekke risikoer for barnet, selvfølgelig, og skal unngås hvis mulig.

I løpet av andre trimester, bør kvinner delta på vanlige prenatal avtaler for å tillate en lege, jordmor eller sykepleier til overvåke fremdriften av svangerskapet. Prenatal testing kan også gjøres tilgjengelig i denne perioden. Kvinner kan diskutere testene tilgjengelig, sammen med deres risiko og fordeler. Noen tester er viktige, da de kan identifisere problemstillinger som kan være et problem under fødsel.