Hjem >> Sykdommer og betingelser >> Hva som forårsaker smerte når du sitter?

Hva som forårsaker smerte når du sitter?

Smerter når du sitter kan være forårsaket av mange forhold, blant annet isjias, leddgikt, skiveprolaps, dårlig holdning, myofascial smerte syndrom, skader fra traumer, og selv bare slitne muskler. Folk som sitter i lange perioder er spesielt utsatt for smerte når du sitter; personer som arbeider ved en pult hele dagen, eller folk som er begrenset til rullestol er sannsynlig å oppleve smerte når du sitter på noen punkt. Alvorlighetsgraden av smerte kan være grunn til en lege besøk, men i de fleste tilfeller, endringer i ens daglige rutiner og sitter vaner er nok til å løse problemet.

Myofasciell smertesyndrom er en tilstand der visse områder av kroppen opplever smerte. Smerten kan være alvorlige og det er vanligvis spores tilbake til en triggerpunkt, eller en del av legemet som fører til smerte. Knyttede muskler er som regel årsaken til smerte når du sitter i dette tilfellet, og et besøk til legen kan hjelpe en lidende komme opp med en plan for å bekjempe sykdommen. Denne tilstanden er fortsatt ikke forstått svært godt, selv av fagfolk, så behandlingstilbud vil variere og vil ha blandede resultater, avhengig av lidende reaksjon på behandlingene.
Ad

Isjias oppstår når hoftenervene som går fra korsryggen og ned på baksiden av hver etappe blir komprimert eller annen grunn, og fører ofte til verkende, skarpe smerter, nummenhet eller prikking hvor som helst langs lengden av beina, rumpe, hofter og korsrygg. Dette er en vanlig årsak til smerten når man sitter, og den kan være forårsaket av stramme eller betente muskler og sener, eller ved en herniated plate i ryggraden. En herniated plate oppstår når spinal plate som sitter mellom to ryggvirvler buler, og dermed presser mot nervene som går nær ryggraden. En spinal plate kan komprimere isjiasnerven, som fører til smerte når du sitter.

Dårlig holdning er en svært vanlig årsak til smerte når du sitter, spesielt blant kontorarbeidere. Når korsryggen ikke er tilstrekkelig støttet av en stol, kan musklene som støtter ryggen blir sliten, noe som vil føre til spenninger i disse musklene. Jo strammere muskler er, jo mer ubehag en vil føle seg; de stramme musklene kan begynne å trekke i ryggsøylen, hoftene og andre bein og ledd, og dermed føre til unaturlige bevegelser i kroppen. Komme opp fra stolen med jevne mellomrom og stretching kan bidra til å forhindre smerte og øke blodstrøm, og ved hjelp av en ergonomisk stol kan øke støtten til de nedre rygg, nakke og skuldre.