Hjem >> ernæring >> Er havregryn like sunt som stålskåret?

Er havregryn like sunt som stålskåret?

Når du er i matbutikken, lese havremel -valgene i frokostgangen, hvilken stil med havre strekker du deg vanligvis etter? Det er tre hovedvarianter: Stålskåret, rullet, og rask havre. Men, er den ene sunnere enn de to andre?

Før vi dykker ned i den diskusjonen, la oss definere hver type havre mer detaljert.

Hva er stålskåret havre?

I følge The Whole Grains Council, stålskåret havre er laget av hele havregryn, aka, kornkjerner. Havregryn er produktet som kommer fra høsting av havre. Etter at de er skroget, de er kuttet i to eller tre stykker med et skarpt metallblad for å lage stålskåret havre. Denne typen havre er ofte den mest mettende, som de er minst behandlet av gjengen, og tar vanligvis lengre tid å fordøye.

Av denne grunn, de har en lavere glykemisk indeks, enn rullet eller rask havre gjør, betyr at de ikke vil føre til at blodsukkernivået ditt stiger så raskt.

Lew Robertson/ Facebook

Hva er havregryn?

Også referert til som gammeldags havre, havregryn lages når havregryn dampes og deretter rulles til flak. Som rådet sier, "denne prosessen stabiliserer de sunne oljene i havre, så de holder seg ferske lenger, og hjelper havre til å lage mat raskere, ved å skape et større overflateareal. "

Hva er rask havre?

Rask havre, eller øyeblikkelig havre, er bare havregryn som har gått gjennom tilleggsbehandling for å få dem til å lage mat raskere. Du vil legge merke til at denne havre bare tar omtrent et minutt eller to å tilberede i mikrobølgeovnen og er ofte grøtaktig. Dette er fordi de enten er dampet enda lenger eller rullet for å være enda tynnere enn tradisjonelle havregryn.

Dette er den mest bearbeidede havre i gjengen og er ofte ferdigpakket med smakstilsetninger og tilsatt sukker. Men av seg selv, de gir en fibrøs, næringsrik frokost.

Alt i alt, hver havresort har samme ernæringsprofil, derimot, på grunn av nivået de behandles på, du kan føle deg fyldigere når du velger en bolle med stålskåret havre over rullede.

For flere tips, Sørg for å lese Denne havregryn er den beste for vekttap, Diettist sier. Deretter, ikke glem å melde deg på vårt nyhetsbrev!