Hjem >> hjertesykdom >> Aortastenose:Påvirker helseforskjeller behandling?

Aortastenose:Påvirker helseforskjeller behandling?

.content-repository-content img {object-fit:cover; }

Aortastenose er innsnevring av den hardtarbeidende aortaklaffen i hjertet ditt. Tenk på aortaklaffen som en dør - som hele tiden åpnes og lukkes - gjennom hvilket oksygenert blod pumpes ut til kroppen. Innsnevring av denne ventilen kan føre til hjertesvikt over tid hvis problemet ikke blir identifisert og korrigert av en hjertespesialist. Og dessverre, forskning viser at tilgang til riktig diagnose og omsorg for denne tilstanden halter for flere grupper, inkludert afroamerikanere og mennesker med lavere inntekt.

Å forstå aortastenose og lære hvordan den identifiseres og behandles, kan hjelpe deg med å få god pleie - og muligens forlenge livet ditt.

Hva er aortastenose?

Hjertet har to pumpekamre kjent som ventrikler. Hjertets hovedpumpe er venstre ventrikkel. Når hjertet ditt banker, musklene trekker seg sammen, løser ut det oksygenrike blodet som er samlet inn i venstre ventrikkel gjennom den åpne døren til aortaklaffen, og ut i kroppen din gjennom en hovedpulsår som kalles aorta.

Hjerteventiler kan ha problemer med å åpne (stenose), lukking (oppkast eller insuffisiens), eller begge. Ved aortastenose, aortaklaffen åpnes ikke helt. Dette forårsaker turbulens i blodet som strømmer gjennom ventilen, som er merkbar som en hjertemusling. Det skaper også for høyt trykk inne i venstre ventrikkel, til slutt fører til hjertesvikt.

Hva forårsaker aortastenose, og hvordan identifiseres det?

Aortastenose skyldes ofte aldersrelatert kalsiumoppbygging og arrdannelse på ventilen:i Amerika, mer enn 20% av mennesker 65 og eldre har aortastenose. Andre årsaker inkluderer revmatisk hjertesykdom fra en ubehandlet infeksjon, eller en unormal ventilstruktur som en bicuspid aortaklaff.

Aortastenose blir ofte diagnostisert og overvåket ved ultralyd av hjertet (ekkokardiogram). Basert på målinger tatt under denne avbildningstesten, aortastenose regnes som mild, moderat, eller alvorlig.

Alvorlig aortastenose kan føre til forskjellige symptomer, som kortpustethet, hovne ankler, og brystsmerter. Når symptomene oppstår, aortastenose kan være livstruende hvis den ikke behandles.

Hvordan behandles aortastenose?

Hvis du har blitt diagnostisert med aortastenose, du og helsepersonell bør utvikle en plan for å overvåke endringer i alvorlighetsgrad og symptomer. For eksempel, et ekkokardiogram anbefales hvert til annet år for personer med moderat stenose.

Hvis du har alvorlig aortastenose, det er best å også få en kardiolog eller ventilspesialist til å overvåke deg.

Gjeldende retningslinjer fra American College of Cardiology og American Heart Association anbefaler å bytte ventilen når symptomene utvikler seg og alvorlig aortastenose er diagnostisert. I noen tilfeller, en ventil med moderat stenose byttes ut hvis en person gjennomgår en åpen hjerteoperasjon av en annen grunn, for eksempel hjerte -bypass -kirurgi for koronarsykdom.

To hovedtyper av aortaklaffskifte kan tilbys:

  • Kirurgisk aortaklaffskifte. Under operasjon med åpent hjerte, aortaklaffen din erstattes med en mekanisk (vanligvis metall) eller bioprostetisk (laget av andre vev) ventiler.
  • Transkateter aortaklaff -erstatning (TAVR eller TAVI). Dette er en minimalt invasiv kirurgisk prosedyre, ligner en hjertekateterisering som brukes til å ta bilder av hjerteblodkar (koronararterioangiografi). Din eksisterende ventil erstattes med en bioprotetisk ventil gjennom et rør som kalles et kateter som settes inn i et blodkar i beinet og ledes til hjertet.

Noen mennesker som ikke kan operere med åpent hjerte av medisinske årsaker, kan forbedre sjansen for å overleve hvis transkateter aortaklaffskifte er et passende alternativ. Deltakere i den landemerke PARTNER -studien hadde aortastenose som var alvorlig nok til å forårsake symptomer, men var ikke gode kandidater for kirurgi med åpent hjerte. Bare 30% av de som var i stand til å få TAVI døde innen et år etter symptomdebut, sammenlignet med 50% av de som ikke kunne ha denne prosedyren.

Helseforskjeller ved behandling av aortastenose

Mens behandlingen av aortastenose fortsetter å gå fremover, flere grupper henger etter i viktige tiltak som påvirker utfallet. Mange helsepersonell kan overvåke aortastenose og starte behandlingsplaner, jobber ofte som et team med hjerteeksperter som kardiologer og kardiotorakale kirurger. Likevel er afroamerikanske pasienter med aortaklaffsykdom bare halvparten så sannsynlig å bli henvist til en kardiolog som hvite pasienter, ifølge forskning publisert i American Journal of Cardiology . TAVR og erstatning for aortaklaff med åpent hjerte er like vellykket for begge populasjoner, men en studie fant at afroamerikanere er mindre sannsynlig enn hvite å motta disse behandlingene og nekte dem oftere.

I tillegg inntektsstatus og hvor folk bor i forhold til tilgjengelige hjerteklaffspesialister kan påvirke omsorgen uforholdsmessig. For eksempel:

  • Blant mennesker som har alvorlig aortastenose, oddsen for å motta TAVR vokste med 10% for hver $ 10, 000 inntektsøkning.
  • For folk som har TAVR, Å bo mer enn 30 kilometer fra et sykehus hvor det er gjort utskifting av ventiler, er knyttet til høyere odds for dårligere utfall hvis de må legges inn igjen for omsorg.

Hvorfor betyr funn som disse? Fordi ulik tilgang til omsorg - inkludert reiser, forsikring, innbetaling, og beliggenhet nær et senter for aortaklaffskifte - påvirker evnen til å forfølge god behandling.

Hvordan bidra til at du får god behandling

Først, oppsøk lege hvis du opplever brystsmerter, kortpustethet, svimmelhet, lyshet, eller besvimelse. Avhengig av sannsynligheten for at årsaken er aortastenose, en lege kan anbefale å ha en ultralyd av hjertet ditt.

Hvis du får diagnosen moderat eller alvorlig aortastenose, be om å følge opp med en kardiolog. Kardiologen kan overvåke hjertehelsen din og utvikle en behandlingsplan, etter behov.

Hvis det er anbefalt å bytte ut aortaklaffen, stille spørsmål om

  • risikoen og fordelene ved en åpenhjertet tilnærming kontra TAVR
  • hvilken type ventil (metallisk eller bioprostetisk) som anbefales, og hvorfor
  • din generelle risiko basert på helse og alder
  • din forventede bedring.

Til slutt, gitt ulikheter innen medisin, det er viktig å gå inn for din omsorg, til tross for utfordringer du kan møte.

Følg oss på Twitter @DanAmponsahMD og @HannaGaggin